Razno

BIO JE U PRAVU

VLOG MARINA MILETIĆA Komentar na tekst p. Ikea: ‘Kad to ugledam, znat ću da je počelo’

Foto: Screenshot


 

Kad to ugledam, znat ću da je počelo’

Onoga časa kad ugledam da neki političar ne uzvraća zajedljivošću na zajedljivost, cinizmom na cinizam, porugom na porugu, i kad počne o kolegama i njihovom radu govoriti s uvažavanjem i poštovanjem, počet ću vjerovati da se rađa kršćanska politička opcija.
Kršćanski duh koji se očituje u ljubavi i poštovanju svake ljudske osobe ono je što nama kršćanima nedostaje, kako u politici tako i u djelovanju naših udruga. Umjesto da u svijet u koji ulazimo najprije unosimo svoj način komunikacije i borbe, mi najprije usvojimo metode i sredstva svijeta – kao da hitno nastojimo dokazati da smo im dorasli u vrijeđanju, ponižavanju, podbadanju, spuštanju…
Tek kad u arene u koje ulazimo unesemo kršćansko poštovanje, lijepe riječi, zahvale, priznanje, osmijeh i humano ophođenje s dubokim uvažavanjem sebi jednakoga, steći ćemo i legitimitet za druge borbe, pa se možemo početi boriti i za pitanja začeća, braka, neradne nedjelje, pitanja obrazovanja, kulture, medija, civilnih udruga.
Kad to ugledam, znat ću da je počelo… (p. Ike Mandurić)

Marinov komentar:

Mi kršćani trebali bi uvijek u drugome gledati čovjeka, a na to nas uči Isus Krist. Isus nas poziva da ljubimo one koji nas ljube, ali i one koji su naši neprijatelji. „Ako ljubite samo one koji vas ljube, kakve li vam plaće?“ Ako nas naš Gospodin poziva da ljubimo svakog čovjeka, onda bismo mi to i trebali učiniti. Naravno, to ne znači da stanemo uz one koji su u grijehu, ili rade grijeh. To znači da se grijeha klonimo, da se Isusa držimo i ljubimo Boga čitavim svojim srcem i bićem. Prepustimo Gospodinu da bude onaj koji će nas voditi kroz život!

Cijeli video pogledaj ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh