Vijesti

BRAK – ZAJEDNICA MUŠKARCA I ŽENE

Vladimir Putin: Dok sam ja predsjednik, neće biti ‘roditelj 1’ i ‘roditelj 2’ Istospolni brakovi i izvanbračne zajednice u Rusiji trenutno nisu legalne

Foto: Shutterstock


 

Ruski predsjednik Vladimir Putin i dalje ostaje kod svoje izjave: „Već sam govorio kako se nikada, barem dok sam ja predsjednik, neće dogoditi ‘roditelj 1’ i ‘roditelj 2’, nego će uvijek biti ‘mama’ i ‘tata’“, javlja bitno.net.

Putin je parlamentu podnio nove ustavne amandmane prema kojima će u Ustavu pisati kako je brak moguć samo između muškarca i žene, ali i po kojima se u Ustavu spominje „ruska vjera u Boga“.

Ovakvu odluku podržali su poglavari i predstavnici ostalih vjeroispovijesti, ali i povjerenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova.

Kritičari pak ističu sovjetsku ateističku tradiciju. Naime, čl. 14 ruskoga Ustava iz 1993. utvrđeno je da je Rusija „svjetovna država” a „religijske udruge odvojene su od države i pred zakonom jednake”.

Istospolni brakovi i izvanbračne zajednice u Rusiji trenutno nisu legalne.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh