Aktualnosti

OHRABRUJUĆE VIJESTI

Vlada Šri Lanke obećala obnoviti crkvu uništenu u terorističkom napadu Ministar kulture Šri Lanke Sajith Premadasa započet će obnovu crkve u glavnomu gradu Colombu, pod nadzorom kardinala Malcolma Ranjitha, nadbiskupa Colomba

Vlada Šri Lanke obećala obnoviti crkvu uništenu u terorističkom napadu

Foto: Facebook


 

Vlada Šri Lanke obećala je obnoviti crkvu sv. Antuna, teško oštećenu na Uskrs u bombaškim napadima islamističkih terorista. Islamska država preuzela je odgovornost za napade u kojima je život izgubilo 320 osoba, prenosi Aleteia.

Art News izvještava da će ministar kulture Šri Lanke Sajith Premadasa započeti obnovu crkve u glavnomu gradu Colombu, pod nadzorom kardinala Malcolma Ranjitha, nadbiskupa Colomba.

„Pokušavamo prikupiti 600 000 funti za potporu žrtvama terorističkog napada u Šri Lanki i obnovu oštećenih crkava. Katedrala Notre Dame u Parizu prikupila je 600 milijuna funti u 24 sata”, ističe jedan od sudionika kampanje – Jake Margrain.

Kolumbovi vitezovi (najveća katolička bratovština u svijetu) obećali su donirati 100.000 dolara za obnovu crkve sv. Antuna, crkve sv. Sebastijana u Negombu te crkve Zion u Batticalou, koje su također oštećene u napadima.

„Kolumbovi vitezovi solidarni su s našom kršćanskom braćom i sestrama u Šri Lanki u ovo vrijeme kušnje“, izjavio je u ponedjeljak Carl Anderson, vrhovni vitez katoličke humanitarne organizacije. „Teroristički napadi poput onih na Uskrs djela su onih koji odbacuju svetost života, ljudska prava i vjerske slobode.“

„Na globalnoj je razini vrlo dobro dokumentirano da su kršćani danas najviše progonjena vjerska skupina“, rekao je Anderson u svojoj izjavi. „Sada je vrijeme da svaka zemlja poduzme konkretne korake kako bi zaštitila svoje manjinsko stanovništvo, uključujući i kršćane, i da zaustavi ovaj progon i pokolj.“

Izvor: Aleteia

Prijevod: Medjugorje-info.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh