Duhovnost

SLAVNA SLOBODA

Vjeruješ li da Isus i tebi govori: „Dolazim osloboditi tvoj duh”?

Vjeruješ li da Isus i tebi govori: „Dolazim osloboditi tvoj duh”?

Isus je tu da nas oslobodi

Stoljećima prije nego je Isus bio rođen, prorok Izaija je prorekao da će Bog poslati čovječanstvu izbavitelja koji će ga osloboditi i sam je Isus stajao u židovskoj sinagogi jedne subote te podsjetio svijet na to proročanstvo kad je čitao:

„Na meni je Duh Gospodnji, jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijest siromasima, da navijestim oslobođenje zarobljenicima i vraćanje vida slijepcima, da oslobodim potlačene … Danas se ovo Pismo, koje ste čuli svojim ušima, ispunilo” (Lk 4,18,21).

Isus je navijestio cijelom svijetu: „Moje poslanje na zemlji je da oslobodim svaki povrijeđen život.” Osloboditi znači „osloboditi od svakog ropstva; uništiti sve što tlači”. Ako vjerujete istini Kristovih riječi, onda znate da vam govori: „Poslan sam da oslobodim tvoj život, da izbavim tvoj život od svakog tlačenja i ropstva. Dolazim osloboditi tvoj duh.”

Misliš li da je život potpuno oslobođen straha i krivice nevjerojatan?

Pavao je propovijedao o „slavnoj slobodi djece Božje” (Rim 8,21) i poticao Galaćane: „Stojte dakle u slobodi kojom nas Krist oslobodi” (Gal 5,1).

Krist je došao da pozove svakog vjernika da živi u slobodi. Ako to vjerujemo, zašto i dalje živimo na isti stari jadan način? Je li to jer mislimo da je život potpuno oslobođen straha i krivice previše nevjerojatan? Život bez teškog bremena osude ili potištenosti? Život u nazočnosti dobrog, nježnog Spasitelja koji se brine za sve naše potrebe?

Zvuči li to sve previše dobro da bi bilo istinito? Dakle, vjerujte to! Jer to je točno onaj život koji Krist želi da svako njegovo dijete uživa. Ne samo neka njegova djeca, nego sva! Taj život je besplatno ponuđen svima koji se jednostavno uzdaju u Krista za njega.

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931.-2011.)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh