Aktualnosti

VJERSKI PROGONI U KINI Siromašni kršćani u Kini dobit će novčanu pomoć ako slike Isusa zamijene fotografijama kineskog predsjednika Kineski predsjednik kao cilj je postavio iskorjenjivanje siromaštva do 2020. godine, a vladini dužnosnici koji posjećuju kršćanske obitelji u siromašnim područjima pokušavaju ih uvjeriti da se priklone politici Komunističke partije, kako bi riješili svoje materijalne poteškoće.

Siromašni kršćani u Kini dobit će novčanu pomoć ako slike Isusa zamijene fotografijama kineskog predsjednika

Tisuće stanovnika u selima koja se nalaze na jugoistoku Kine, pozvani su da zamijene plakate s likom Isusa Krista i sve druge vjerske slike, s fotografijama kineskog predsjednika Xi Jinpinga, ako žele dobiti novčanu pomoć u borbi sa siromaštvom i bolešću, prenosi Christian post.

Kineski predsjednik kao cilj je postavio iskorjenjivanje siromaštva do 2020. godine, a vladini dužnosnici koji posjećuju kršćanske obitelji u siromašnim područjima pokušavaju ih uvjeriti da se priklone politici Komunističke partije, kako bi riješili svoje materijalne poteškoće.

Qi Yan, predsjednik narodnog kongresa Huangjinbu, objasnio je inicijativu Vlade:

„Mnoga su siromašna kućanstva u to stanje došla zbog bolesti u obitelji. Neki su se u tim okolnostima okrenuli vjeri u Isusa Krista da bi ozdravili. Mi smo im pokušali objasniti da je bolest ‘fizička stvar’ i da su oni koji im mogu pomoći Komunistička partija i generalni tajnik Xi“.

Qi je kršćane nazvao ‘neukima’ zbog vjerovanja da je Bog njihov Spasitelj. Premda je Qi kasnije dodao da Komunistička partija ne traži uklanjanje svih vjerskih ikona, te da podržava slobodu vjerovanja, jedan stanovnik okruga Yugan otkrio je da su dužnosnici pozvali vjernike da uklone vjerske predmete iz svojih domova. Dodao je, također, da neki to nisu učinili dobrovoljno:

„Svi oni imaju svoje uvjerenje, i naravno, nisu ih željeli ukloniti. Ako to ne učine, neće dobiti pomoć iz socijalnog fonda“.

UCANews prenosi da kineski mediji predsjednika Jinpinga prikazuje kao „neustrašivog nacionalističkog vođu, čovjeka koji može Kinu vratiti na njeno ‘zasluženo mjesto’ u svijetu, a tako i po pitanju religije“.

Izvor: Christian postBook.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh