Duhovnost

POVJERITI BRIGE GOSPODINU

Vjera je put do uspjeha Kralj Jošafat je povjerio svoju brigu Gospodinu. Postavio je pjevače i hvalitelje da u svetom ruhu idu pred četama i pjevaju: „Slavite Jahvu jer je vječna ljubav njegova!“. Kada su počeli pjevati i klicati, Bog je podigao zasjedu na neprijatelja i razbio njegove čete

Vjera je put do uspjeha

Foto: Shutterstock

 

Sljedećeg jutra Judejci su se uputili prema pustinji da vide kako će Gospodin ispuniti svoje obećanje. Jošafat se obratio narodu i rekao: „Čujte me, oj Judejci i Jeruzalemci, POUZDAJTE SE U JAHVU SVOGA BOGA, i održat ćete se; pouzdajte se u njegove proroke i BIT ĆETE SRETNI!” („i uspjet ćete“ – KJV, prim. prev.). Vjera je put do uspjeha. Krvni savez je temelj za vjeru. Osoba koja vjeruje u Boga i Njegovu Riječ ne može izgubiti, jer Bog uvijek ostaje vjeran Savezu koji je sklopio sa svojim narodom. „Bijedan sam ja i nevoljan, al’ Jahve se brine za me. Ti si pomoć moja i moj spasitelj; o Bože moj, ne kasni!“ (Psalam 4o:18). „Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik“ (Psalam 55:23).

Živjeti prema Božjoj riječi

Kralj Jošafat je povjerio svoju brigu Gospodinu. Postavio je pjevače i hvalitelje da u svetom ruhu idu pred četama i pjevaju: „Slavite Jahvu jer je vječna ljubav njegova!“ Kada su počeli pjevati i klicati, Bog je podigao zasjedu na neprijatelja i razbio njegove čete. Učinio je da Amonci i Moapci ustanu na one iz Seirske gore i da ih zatru, a zatim ih je toliko zbunio da su počeli udarati jedan na drugoga. Tukli su se toliko dugo dok se nisu međusobno uništili. Neki puta nije lako razumjeti kako je Bog učinio neke stvari, ali postoji puno toga što daleko nadilazi našu sposobnost razumijevanja. Bog je Bog Saveza. To moramo neprekidno imati na umu kako ne bismo svojim predrasudama ograničili Njegovo djelovanje i onemogućili očitovanje Njegove sile. Kada bismo uvijek činili ono što nam Božja Riječ savjetuje da činimo, doživljavali bismo uspjeh za uspjehom.

Slavljenje i obožavanje Boga

Kralj Jošafat i njegova vojska se u borbi s neprijateljem nisu koristili svojim mačevima i sabljama, već su poslušali ono što im je Gospodin naložio da učine. Počeli su ga slaviti i zahvaljivati mu za pobjedu. Bog se tada pokrenuo u njihovu korist i razbio neprijatelja pred njima primijenivši svoju vlastitu metodu ratovanja! Ako je slavljenje i obožavanje TADA donijelo tako dramatične rezultate, koliko bismo ga više mi trebali primjenjivati u današnje vrijeme? U ovom novom valu probuđenja koji Gospodin izlijeva na zemlju vjernici će slaviti i hvaliti Njegovo ime kao nikada prije! I Bog će im dati uspjeh u svim pothvatima.

Ulomak iz knjige Krvni savez autora Stena NilssonaViše o knjizi možete saznati ovdje.

Izdavač: Riječ Života.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh