Vijesti

Više od 30 tisuća mladih na SHKM-u u Vukovaru

Više od 30 tisuća mladih na SHKM u Vukovaru

Danas službeno započinje jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži, koji se održava u Vukovaru.

Pomoćni zagrebački biskup, mons. Mijo Gorski, koji je ujedno i predsjednik Odbora HBK za mlade, izvijestio je da se očekuje više od trideset tisuća mladih na susretu, koji će većinom biti smješteni u obiteljima.

Program današnjega dana odvija se u župama, gdje je pripremljen duhovni program za sudionike. U nedjelju, 30. travnja svi će se sudionici okupiti u Vukovaru gdje će biti prigodno misno slavlje, prije kojeg će uslijediti zajednička procesija od Memorijalnog groblja do dvorca Eltz, gdje će biti upriličeno misno slavlje.

Program prije misnoga slavlja vodit će Marijana Ban i Zoran Goman, dok će pozdravne govore uputit: mons. Mijo Gorski, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Misno će slavlje predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić. Na misi će biti prisutni biskupi HBK, biskupi iz inozemstva te brojni svećenici. Oltar na kojem će se slaviti sveta misa izrađen je posebno za ovu prigodu; inspiriran je logotipom susreta, čiji su se motivi koristili u dizajnu oltara.

Nakon svete mise, do 14 sati započinje raznolik program u gradu, koji će završiti koncertom s početkom u 18 sati. Na koncertu će nastupiti: Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Božja Pobjeda i Opća Opasnost.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh