Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO S HODOČAŠĆA U MEĐUGORJU

Više od 10 godina nije se mogao naspavati, a onda se u Međugorju probudio kao leptirić Život mi se rasuo kao disko kugla... Tu kuglu sam onda pokušao polijepiti na ovom hodočašću kroz molitvu, smiraj, Majku Božju, Isusa… Pokušao sam se vratiti na onaj put na kojem sam trebao biti odavno.

Foto: Book.hr | Canva

U petak, dva dana prije Cvjetnice, s okretišta Dubec zaputili smo na trodnevno hodočašće u Međugorje. Vratili smo s prepuno milosti i lijepih iskustava, a upravo o jednom takvom iskustvu – svjedočio je i Marijan. Iako se na hodočašće prijavio među zadnjima, u povratku je – među prvima – svjedočio o svom iskustvu s hodočašća. Kraljice Mira, hvala ti!

“U petak popodne sam saznao da idem s vama. Jedan sam od posljednjih koji se priključio ovom predivnom putovanju. U posljednje vrijeme sam se dosta udaljio od Boga i ono što sam naučio na ovom hodočašću je da se uopće nisam znao moliti. Moja priča je komplicirana, ali neću pretjerano ulaziti u detalje. Ukratko – život mi se rasuo kao disko kugla.

Pokušao sam se vratiti na onaj put na kojem sam trebao biti odavno.

Tu kuglu sam onda pokušao polijepiti na ovom hodočašću kroz molitvu, smiraj, Majku Božju, Isusa… Pokušao sam se vratiti na onaj put na kojem sam trebao biti odavno. Pronašao sam se u Šiminim riječima, osobito kad je govorio o lijenosti.

Kao leptirić

Ja se već više od 10 godina nisam mogao naspavati. Nisam znao što je uzrok tome. Jednostavno sam se budio gori nego što sam bio dok sam išao spavati.

Jer,  kad si umoran i neispavan – ne da ti se živjeti, a kamo li nešto drugo.

Ja sam se, s ovog petka na subotu i sa subote na nedjelju, probudio kao šmeterling ili leptirić. Osjećam se fantastično. Mislim da ću s tim pobijediti svoju lijenost pred Bogom i Marijom. Jer,  kad si umoran i neispavan – ne da ti se živjeti, a kamo li nešto drugo.

Stvarno vam se svima želim zahvaliti, bila mi je čast upoznati vas i družiti se s vama na ovom predivnom putovanju.”

Najčitanije

Na vrh