Vijesti

VIJESTI IZ VATIKANA // Njemačka kancelarka Angela Merkel susrela se s papom Franjom – evo o čemu su razgovarali Jutros je Sveti Otac – u Apostolskoj palači u Vatikanu – primio u audijenciju kancelarku Savezne Republike Njemačke, gospođu Angelu Merkel

Nakon susreta sa Svetim Ocem, kancelarka Merkel sastala se i s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom te s mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s Državama.

Teme razgovora

Tijekom srdačnih razgovora evocirani su dobri odnosi i plodna suradnja između Svete Stolice i Njemačke. Razmatrana su pitanja od zajedničkog interesa, a posebna je pozornost usmjerena  sljedeći sastanak skupine zemalja G20, u Hamburgu te postignut dogovor o potrebi posvete posebne pozornosti odgovornosti međunarodne zajednice u borbi protiv siromaštva i gladi, globalne prijetnja terorizma, kao i klimatskim promjenama.

U razgovoru su se spomenuli i jučer preminulog kancelara Helmuta Kohla

Poseban je spomen bio rezerviran za saveznoga kancelara Helmuta Kohla, koji je preminuo jučer, kao i na njegov neumorni rad u korist ponovnog ujedinjenja Njemačke i Europe – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Izvor:  (Vatikanski radio)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh