Vijesti

VIJESTI IZ SVIJETA // Katolički intelektualci u SAD-u podržali odluku predsjednika Trumpa da se transseksualnim osobama ne dopusti služiti u vojsci – evo zašto

Katolički intelektualci u SAD-u podržali odluku predsjednika Trumpa, kojom se transseksualnim osobama ne dopušta služenje u vojsci – evo zašto

Dr. Pecknold je rekao da su oni koji se smatraju transseksualcima stvoreni na Božju sliku i da zaslužuju suosjećanje, ali da ipak nisu adekvatni za služenje u vojsci..

Američki predsjednik Donald Trump, na svom profilu na Twitteru objavio je da transseksualne osobe neće moći služiti u američkoj vojsci.


Dr. Chad Pecknold, s Katoličkog sveučilišta u Americi, izrazio je žaljenje što je predsjednik Trump odluku obznanio na Twitteru, smatrajući da postoji prikladniji način za to. Usprkos tomu, dr. Pecknold odluku smatra ispravnom.

Dr. Pecknold je rekao da su oni koji se smatraju transseksualcima stvoreni na Božju sliku i da zaslužuju suosjećanje. Ali isto tako, smatra da nisu priklan za sudjelovanje u borbi za obranu nacije.

„Dobra politika poštiva dostojanstvo svih ljudi, što uključuje i pomoć da prihvate tijelo koje im je Bog dao, a ne da se podupire njihovo vjerovanje da su suprotnog spola“, rekao je dr. Pecknold.

Dr. Ryan Anderson, iz američke organizacije The Heritage Foundation, rekao je da promjene u zakonu štite osjetljivu populaciju od izazova borbe. Naime, stopa samoubojstava transseksualnih osoba veća je za oko osam posto u odnosu na ostatak populacije.

„Ljudi koji se identificiraju kao transseksualci, trpe niz mentalnih zdravstvenih problema, kao i socijalnih – uključujući anksioznost, depresiju i zlouporabu supstanci, više od ostatka populacije“, rekao je dr. Anderson.

Nije poznato koliko je transseksualaca trenutno u američkoj vojsci; prema podacima iz anketa, vjeruje se da ih je oko 2 400 od ukupnog broja vojnika, koji iznosi 1,3 milijuna.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijevod: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh