Vijesti

NEVJEROJATNO

Vijest koja je zgrozila i vjernike i nevjernike: U Arkansasu otkriven brončani spomenik demonu Bafometu U američkoj saveznoj državi Arkansas otkriven je dva metra visok brončani spomenik Bafometu, okultnom demonu i personifikaciji Sotone. Odluka je zgrozila brojne katolike, ali i nekatolike…

Vijest koja je zgrozila katolike: U Arkansasu otkriven brončani spomenik demonu Bafometu

„Sotonistički hram“ službeno je otkrio dva metra visok brončani spomenik Bafometu, okultnom demonu i personifikaciji Sotone, koji je ujedno i službeni simbol Sotonističke Crkve. Bafomet je prikazan kao biće s krilima, ljudskim tijelom i glavom jarca, a u sklopu spomenika su i kipovi djevojčice i dječaka koji mu se smiješe.


Spomenik je otkriven u Little Rocku, glavnom gradu američke savezne države Arkansas, a dopuštenje za javno otkrivenje dobio je samo privremeno, zbog zakona koji propisuje da se spomenici mogu za stalno postavljati samo uz podršku predstavnika zakonodavne vlasti.

Sotonisti na to gledaju kao na kršenje njihovih ustavnih prava slobode govora i vjeroispovijesti, te su najavili tužbu protiv države Arkansas, smatrajući to vjerskom diskriminacijom. Njihov prosvjed dolazi kao odgovor na ponovno postavljanje spomenika „Deset zapovijedi“ u Little Rocku. Prosvjeduju i mnogi katolici, ali i nekatolici, koji su apsolutno zgroženi samom idejom da njihov grad trajno dobije spomenik demonu.

„America Needs Fatima“ („Amerika treba Fatimu“), organizacija koja promiče poruke Gospe Fatimske, pokrenula je peticiju i do sad skupila 25 tisuća potpisa protiv stalnog postavljanja spomenika Bafometu. Postavljanje spomenika sotoni može imati ozbiljne posljedice. Uz to, prikazivanje male djece koja se smiješe sotonističkom simbolu upravo je ono što nam je Isus rekao da ne radimo: „Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku“ (Mt 18,6).

Jedan od događaja koji je također izazvao zgražanje vjernika, a temelji se na demonskim elementima, prošlogodišnja je sotonistička modna revija koja se održala u anglikanskoj crkvi Londonu, o kojoj više možete pročitati ovdje.

Nadamo se da će se, uz puno molitve, uvidjeti opasnost ovakvih pojava. Otvaranje vrata sotoni i demonskome nikada ne može imati dobre posljedice.

Izvor: ChurchPOP

Foto: ChurchPOP

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh