Svjedočanstva

ISKUSTVO NAKON KOJEG SAM SE OBRATILA NA KATOLIČKU VJERU

»Vidjela sam živog Uskrslog! Svjetlo koje ga je okruživalo bilo je „živo”…« »Stajala sam zajedno sa svojim mužem i mnogim drugim ljudima pred crkvom, kad je iznenada na nebu zasjao Gospodinov lik. Ono što se je tamo odigravalo bilo je tako veličanstveno da sam to gledala potpuno očarana…«

»Vidjela sam živog Uskrslog! Svjetlo koje ga je okruživalo bilo je „živo”…«

Foto: Shutterstock

 

U hostiji nam nije ostavljena samo uspomena našega Gospodina nego je u njoj također prisutan uskrsnuli preobraženi Gospodin!

 

»Gospodine Isuse Kriste, u divnom otajstvu ostavio si nam uspomenu… svoga uskrsnuća« (iz zborne molitve na svetkovinu Tijelova).

U hostiji nam nije ostavljena samo uspomena našega Gospodina nego je u njoj također prisutan uskrsnuli preobraženi Gospodin.

»Svjetlo koje je okruživalo Gospodina bilo je „živo” i s obje njegove strane nalazio se je slap bistre vode«

Prije nekoliko godina u jednom sam svetištu susrela visoko naobraženu gospođu iz Irske, koja mi je ispričala sljedeće, veoma dojmljivo svjedočanstvo:

»Stajala sam zajedno sa svojim mužem i mnogim drugim ljudima pred crkvom, kad je iznenada na nebu zasjao Gospodinov lik. Ono što se je tamo odigravalo bilo je tako veličanstveno da sam to gledala potpuno očarana. Pri prizoru Gospodina u tom viđenju došle su mi na um riječi: »Ja sam uskrsnuće i život«. Tu se očitovala punina života. Isus i sve oko njega priopćavalo je prije svega dojam života. Svjetlo koje je okruživalo Gospodina bilo je »živo« i s obje njegove strane nalazio se je slap bistre vode. Izgledale su kao bujice „žive vode” koje je Isus obećao onima koji vjeruju u nj.

Kad je taj čudesni igrokaz na nebu bio dovršen, očekivala sam da će sad svi ljudi oko mene izraziti svoju radost, svoje divljenje i svoju zahvalnost. Ali ja sam ostala usamljena sa svojim opisom viđenog.

»Na temelju tog iskustva obratila sam se malo kasnije na katoličku vjeru«

Nitko osim mene nije vidio živućeg Uskrsloga. Svi ostali su potvrđivali istinitim »jedino« svijetleću ploču. Vidjeli su hostiju, rekli su jednodušno. Zašto nitko osim mene nije sudjelovao tom viđenju? Zašto? Iznenada mi je moj muž rekao: »Nama to nije — kao tebi — nužno, da vidimo Gospodina u liku Uskrslog. Mi katolici znamo da je taj Isus kojeg si ti vidjela skriven u hostiji«.

»Mogla bih dodati da sam tada još bila protestantkinja. Na temelju tog iskustva obratila sam se malo kasnije na katoličku vjeru.«

Posvijesti si da je u Presvetom Sakramentu prisutan Uskrsnuli!

Posvijesti si da je u Presvetom Sakramentu prisutan Uskrsnuli! Pobudi u sebi slavljenje! Pozovi čitavo nebo da s tobom slavi Uskrsnuloga.

Mi te hvalimo, mi te slavimo, mi ti zahvaljujemo, mi te veličamo, mi te molimo, o Gospodine!

Uroni se u slavljenje Uskrsnuloga i osjetit ćeš da u tvoje srce ulazi nova radost. Slavljenje te odnosi od tebe i privlači te Gospodinu. U slavljenju doživljavamo sad već predokus onoga što ćemo i činiti kroz svu vječnost. Zahvaljivanje ti otvara komadić neba!

Ulomak iz knjige „Pod zrakama ljubavi (poticaji za tiho klanjanje)” autorice Ingeborg Obereder

Izdavač: Karitativni fond UPT Đakovo” (Narudžbe na adresu: Knjižnica U PRAVI TRENUTAK, 31 400 Đakovo, p.p 51; Tel/fax: 031/811-774)

Autorica: Ingeborg Obereder

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh