Razno

ANĐELI ČUVARI – NAŠI SPASIOCI

VIDIO IZA „ZAVJESE“ Dječaka spasio anđeo!

Foto: Shutterstock

 

Čuvanje, pomaganje i čudesno spašavanje po anđelima nije se događalo samo u davnim biblijskim vremenima već se događa i danas. Upravo kao u slučaju ovog dječaka!

Neki je mali dječak zbog nesmotrenosti dospio na kolnik na kraj pješačkog pločnika i odmah je na njega naletio teretnjak. Više je ljudi promatralo tu nesreću koja se zbila u djelićima sekunde, a među njima je bila i neka časna sestra. Dječačić se protivno svakom očekivanju očevidaca izvukao ispod auta gotovo nepovrijeđen, samo prašan i s laganim ogrebotinama, te je mogao produljiti svojim putem. To je zapravo ljudski gledano bilo nemoguće. Tada mu je ona časna sestra pohitala u susret i uzviknula: „Ti si zaista imao dobrog čuvara!“. Na to joj je dijete, kao nešto samo po sebi razumljivo i na djetinji prostudušan način, odgovorilo: „Ne, bila su to dvojica!“ Dijete je moglo u trenutku takve opasnosti vidjeti „iza zavjese“. Tko bi mogao posumnjati u tako vjerodostojno dan odgovor?“

Naši anđeli čuvari nisu samo naši prijatelji koji nas svakodnevno nadgledaju nego prava duhovna bića koja nas vode i štite.

Sam Isus otkrio je ovu istinu: „Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima” (Mt 18,10)

Dok tonemo u san, anđeli nam se sklupčaju iza ramena, na svoje staro mjesto.

M. Basilea Schlink, „Kraljevstvo anđela i demona“. UPT, Đakovo

Izvor: duhos.com

Siguran sam da i vi mislite (kao što sam i ja nekada mislio) da su anđeli odjeveni u bijelo. (…) I vjerojatno mislite da njihova bijela odjeća nalikuje nekakvoj haljinici kakvu djevojčice nose na prvoj pričesti, i da u ruci nose neku vrstu harfe. (…) Vjerojatno su anđeli u vašoj mašti bosi. Pa tko još zamišlja anđela u tenisicama ili u čizmama? (…) Joooooj, kako su dosadni ti vaši anđeli! Što bi čovjek s njima? (…)

Halooooo, pa anđeli uopće nisu takvi, što vam je? Opet ste gledali previše crtića!!!

A kako ti to znaš? – već čujem pitanja… Pa kako ne bih znao kad poznajem jednog anđela. I to ne tamo nekog lijevog susjedovog, ili nekog anđela vanzemaljca… Poznajem svog osobnog anđela. Anđela čuvara. (…)

Autor

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh