Duhovnost

ZAKON ŽIVOTA

VIDEOPROPOVIJED Mnoge naše molitve nisu uslišane zato što ovo ne znamo Preporučamo. Poslušajte si dok čistite, pečete, kuhate, dok se odmarate...

Foto: Ravi Roshan; Unsplash


 

Da mi nismo učinili grijeh, Isus ne bi morao umrijeti. Naši grijesi, moje psovke, tvoje laži, njegova opačina, moja opačina, tvoja opačina – svi naši grijesi su ubili Isusa. Isus, viseći na križu, kaže: „Oče, oprosti im, oni ne znaju što čine“.

Zakon opraštanja je zakon života jer Gospodin Isus kaže…

Možda netko nije svjestan da je svojim grijesima ubio Gospodina Isusa Krista – Ljubav. Ali je Bog nama oprostio. Jedan od Njegovih vječnih, nepromjenjivih zakona je zakon opraštanja. To je zakon života jer Gospodin Isus kaže: „Jer ako vi oprostite ljudima prijestupe njihove, oprostit će i vama Otac vaš nebeski. Ako li ne oprostite ljudima prijestupe njihove, ni Otac vaš neće oprostiti prijestupe vaše.“ (Matej 6,14-15)

To je pitanje života i smrti. Život, dakle, biraj (Ponovljeni zakon 30,19).

Mnoge naše molitve nisu uslišane zato što ovo ne znamo: Bog nas ne može blagosloviti ako u srcu imamo neopraštanje…

Što je zapravo opraštanje i kako oprostiti poslušajte u videopredavanju Damira Šićka Alića, u nastavku:

Život i smrt

»Gledaj! Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću. Ako poslušaš zapovijedi Jahve, Boga svoga, koje ti danas dajem – ako ih poslušaš ljubeći Jahvu, Boga svoga, hodeći njegovim putovima, vršeći njegove zapovijedi, njegove zakone i njegove uredbe, živjet ćeš i razmnožit će te Jahve, Bog tvoj, i blagoslovit će te u zemlji u koju ulaziš da je zaposjedneš. Ali ako se srce tvoje odvrati i ne poslušaš, nego zastraniš i budeš se klanjao drugim bogovima i njima iskazivao štovanje, ja vam danas izjavljujem da ćete zaista propasti; nećete dugo živjeti na zemlji u koju ćete, prešavši Jordan, ući da je zaposjednete. Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj, ljubeći Jahvu, Boga svoga, slušajući njegov glas, prianjajući uz njega, da živiš ti i tvoje potomstvo. Ta on je život tvoj, tvoj dugi vijek, da bi mirno mogao boraviti na zemlji za koju se Jahve zakle ocima tvojim: Abrahamu, Izaku i Jakovu da će im je dati.« (Ponovljeni zakon 30,15-20)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh