Duhovna glazba

LAUREN DAIGLE

VIDEO Zovu je kršćanskom verzijom Adele, a ovom je pjesmom osvojila Grammy Radi glazbu koja ju inspirira, koju voli, a nada se da će kroz nju i drugi naći ljubav i inspiraciju. Sudeći prema uspjehu, mnogi su pronašli...

Lauren Daigle

Foto: Screenshot

 

Lauren Daigle 30-godišnja je američka suvremena kršćanska pjevačica i tekstopisac. Hrvatskoj javnosti približila je i slavljenička grupa „Snagom ljubavi” prevevši jednu od njezinih najpoznatijih pjesama, You Say, odnosno Ti kažeš.

Nakon što je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Centricity Music, objavila je svoj debi album, How Can It Be, 2015. Okušala se i pet godina ranije u showu Američki idol, no nije uspjela. I to čak tri puta. Ali nije odustala. Devet godina nakon u show se vratila kao gost-mentor.

Sa zadnjim albumom, svojim trećim, Look up child, iz 2018. postigla je velik uspjeh. Album je dobio nagradu Grammy za najbolji album suvremene kršćanske glazbe na dodjeli nagrada Grammy 2019. godine. Lauren je također dobitnica pet nagrada Billboard Music Awards i dvije American Music Awards, a u ormaru ima i još jedan Grammy koji je osvojila iste 2019. godine za za najbolju izvedbu/pjesmu suvremene kršćanske, za gore spomenutu, You Say.

Lauren kaže da pjesma govori o identitetu.

„Svi smo se u životu suočili s trenucima u kojima smo na raskrsnici – gledamo prošlost i budućnost, te pokušavamo shvatiti kako bismo trebali postojati u sadašnjosti. Bio je to jedan od onih trenutaka u mojoj karijeri i životu kada sam vidjela kako se stvari razvijaju. Znala sam odakle potječem… Trebalo je samo spojiti ta dva svijeta.

To je pitanje identiteta. Toliko nas stvari vuče u toliko različitih smjerova. Mislim da često gradimo te komplekse na temelju nesigurnosti, na temelju straha, na temelju odbijanja i laži koje moramo neprestano prevladavati. I tako je ova pjesma za mene bila samo podsjetnik na identitet. Bio je to podsjetnik da znam kad sam ja slaba, da je On jak. Kad se osjećam nedovoljno, Bog samo ulazi i nadjačava moje nedostatke.“

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh