Duhovnost

SNAŽNE RIJEČI

VIDEO Zlatko Sudac: Bez molitve ne možete uspjeti 'Zračimo onim što nosimo u srcu i to se osjeti u ljudima. Onoliko koliko vi budete Božji toliko će i ovaj svijet biti Božji' , poručio je Zlatko Sudac

molitva, ruke iznad Biblije. OBitlej moli

Foto: shine.graphics, Shutterstock

 

U jednoj svojoj propovijedi velečasni Zlatko Sudac objasnio je što je molitva. U životu nećemo uspjeti, kako veli vlč. Sudac, i nećemo moći doći do Boga i dobivati milosti, kreposti ako ne znamo moliti.

„Ne biste vjerovali, ali istina je naši vjernici, katolici ne znaju moliti Boga, jedna velika skupina njih ne zna moliti Boga”, kaže Sudac i navodi definiciju molitve odnosno da je molitva razgovor s Bogom i kaže kako se s tom definicijom ne slaže jer ta definicija ne izriče što molitva stvarno jest, prenosi njegove riječi Vjera.hr.

Sudac je objasnio što je molitva i kaže kako nekada riječi više smetaju, nego što koriste.

„Kontemplativna molitva ili molitva srca jeste kada ti ne trebaju riječi za Boga jer znaš da Bog sve zna, nego kada Ga srcem doživljavaš i ljubiš, kada si do kraja uronjen u Božju milost, u Božju prisutnost to je najdublji oblik molitve”, kaže Sudac.

Nije nebitno tko te je odgajao, na koji način, koja prva iskustva imaš. Jesi li se razočarao možda u nekog svećenika, jesi li bio ranjen, jesu li te zlostavljali, intelektualne naobrazbe, u kojoj sredini živiš, sve to stvara prizmu kroz koju gledaš i pitanje je vidiš li stvarnost onako kako jest ili vidiš što je nataloženo o tvome srcu i duši. Ja hoću da se toga svega oslobodiš i da Boga doživite onakav kakav On jest, a ne onakvim kakvim ti ga prikazuju”, kaže Sudac.

„Mi zračimo onim što nosimo u srcu i to se osjeti u ljudima. Onoliko koliko vi budete Božji toliko će i ovaj svijet biti Božji”, objasnio je Sudac.

Detaljnije poslušajte:

 

Izvor: Vjera.hr

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

Foto: Figulus

 

PREPORUKA! Knjiga Gorljiva – moj plan borbe za iskrenu, konkretnu i stratešku molitvu autorice Priscille Shirer. Autorica u knjizi pomaže prepoznati deset strategija koje neprijatelj najčešće koristi protiv Božje snage u nama te nas potiče na gorljivu molitvu. Više o knjizi možete saznati ovdje, a nabaviti je možete putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh