Duhovnost

BITI SVJEDOK

VIDEO Zašto svjedočiti? Poslušaj ovo: „Moje osobno svjedočanstvo je živi dokaz da je ono što je Isus napravio istina“ Svaki put kad pričamo ono što Bog radi u nama postoji šansa da se to ponovi opet

Foto: Screenshot


Tomislav Zorić rođen je 1973. u Zagrebu. Nakon vrlo teško odrastanja na ulicama Novog Zagreba upoznaje Boga u svojim ranim dvadesetima, nakon čega njegov uništeni i besperspektivni život biva obnovljen, te počinje služiti Bogu. Tomislav je jedan od suosnivača pokreta kućnih crkava u Zagrebu poznatijeg kao “Borongajci”. Pastor je crkve u Novom Zagrebu. Tomislav u svojim propovjedima na vrlo iskren i jednostavan način prezentira Bibljiske istine. Sa suprugom Dijanom ima dva sina.

U ovoj propovijedi iznio je svoje svjedočanstvo. Tešku životnu priču koju je Bog okrenuo na radost. Od čovjeka koji nije imao budućnost, do svjedoka Živoga Boga. Kaže, svjedočiti treba jer Bog na taj način radi kroz tebe, dotiče drugoga. Naše svjedočanstvo je dokaz da ono što je Isus napravio je istina.

„Kraljevstvo Božje događa se u nam i kroz nas. To što se događa u nama je čista Božja milost, ali ako se događa kroz nas – to je čin naše vjere. To znači da je moguće da se Kraljevstvo Božje događa u nama jer je to milsot, ali da ne izlazi iz nas jer nemamo vjere.

Izraziti Božje Kraljevstvo je čin vjere, a ne milosti. U čemu se sastoji naša vjera? U tome da slušamo ono što Bog radi u nama, štpo nam govori, što nam je pomogao d avjerujemo… Problem je što ne možemo izabrati što i kada će nam Bog govoriti, za što će nas zapaliti, kuda će nas poslati… Zato je ponekad teško izraziti ono što radi u nama.“

Poslušajte propovijed i svjedočanstvo:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh