Zanimljivosti

IGRA S DJECOM

VIDEO Zabavite se i vi i djeca uz kreativno crtanje; donosimo vam 16 ideja Igra pomaže djeci da rastu snažna i zdrava. Omogućava djeci da razviju zdrave emocionalne kapacitete te da smanje stres i napetost. Igra je puno više od onoga što nam se ponekad čini

Foto: Pixabay

 

Postoje brojna istraživanja koja su potvrdila dobrobit igre za djecu i njihov razvoj.
Važnost igre su prepoznali još i stari Grci pa je tako Aristotel tvrdio da bi se igra trebala doživljavati kao lijek, zbog svoje izrazite važnosti u svačijem životu, ne samo životu djeteta.
Kroz igru djeca razvijaju kognitivne vještine (npr. matematiku kroz igru kupnji namirnica u dućanu), fizičke vještine (održavanje ravnoteže kroz penjanje i trčanje na igralištu), socijalne vještine (zajedničko igranje pretvarajući se da peru auto), uče nove riječi, uče se pismenosti (npr. kao osmišljavanje jelovnika za izmišljeni restoran).

Igra pomaže djeci da rastu snažna i zdrava. Omogućava djeci da razviju zdrave emocionalne kapacitete te da smanje stres i napetost. Igra je puno više od onoga što nam se ponekad čini stoga odvojite posebno vrijeme u kojem ćete se potpuno posvetiti sebi i svom djetetu igrajući se s njim, piše Ivana Klarić Ivančić, magistra socijalne pedagogije za portal Dječja posla.

Mi vam u nastavku predlažemo zajedničku aktivnost koja može biti zabavna kako djeci, tako i roditelju, kreativno crtanje:

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh