Brak i odnosi

UVJETI ZA SRETAN BRAK

VIDEO Vlč. Radigović: Kako ženi dati ljubav, suprugu poštovanje Duhovnik zajednice Dobri pastir, vlč. Dražen Radigović govorio je o ljubavi i poštovanju u braku, uvjetima za sretan brak, ali i o rutini koja ga uništava... Poslušajte u nastavku

VIDEO Vlč. Radigović: Kako ženi dati ljubav, suprugu poštovanje

Foto: Pixabay

 

Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve – On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju da je posveti, očistivši je kupelji vode uz riječ te sebi predvede Crkvu slavnu, bez ljage i nabora ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane. Tako treba da i muževi ljube svoje žene kao svoja tijela. Tko ljubi svoju ženu, sebe ljubi. Ta nitko nikada ne mrzi svoga tijela, nego ga hrani i njeguje kao i Krist Crkvu. Doista, mi smo udovi njegova Tijela! Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Otajstvo je to veliko! Ja smjeram na Krista i na Crkvu. Dakle, neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svog muža.
(Poslanica Efežanima 5, 21-33)

Pokoravajte se jedno drugome. Da bi se pokoravali, treba naš ego sići s prijestolja našeg života. Trebamo ući u poniznost da bi se mogli pokoriti iz ljubavi prema Kristu. Da možemo slaslušati, da smo tu jedni za druge… Ako mislimo da smo tu da vladamo, da jedni drugima naređujemo i određujemo, da drugi nama služe… Bit će problema. Gospodin želi da se pokoravamo, da jedni drugima budemo na usluzi.

Poslušajte u nastavku razmatranje vlč. Radigovića ovog odlomka iz Biblije, a u knjizi „Ljubav i poštovanje” iz biblioteke Figulus otkrijte jedinstvenu tajnu sretnog braka i saznajte kako mužu dati poštovanje, a ženi ljubav…

Želiš obnoviti (ili spasiti) svoj brak, obitelj ili vezu? Možda je tečaj „Ljubav i poštovanje” baš ono što vam treba. Kako se prijaviti saznaj – ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh