Evangelizacija

OTAC FRANKIE CICERO

VIDEO Upoznajte svećenika kojeg prati preko 700 tisuća mladih na TikToku Njegova autentičnost je sigurno ono što privlači tolike mlade i vraća ih u okrilje Crkve

Foto: Diocese of Phoenix, Facebook

 

Otac Frankie Cicero svjedoči živog Krista putem društvenih mreža. Vrlo je aktivan i popularan na društvenoj mreži TikTok, dakle onoj koja cilja na mlade. Tu ima preko 700 tisuća pratitelja.

Njegov „račun” nosi naziv „Life starts here”, a što je naziv službe koja je, kako kaže, pod vodstvom Duha Svetoga, započela 2019.

Providnost

Prije tri godine počeo je voditi tjedni tečaj učeništva u svojoj župi u Mesi, Arizoni. Bio je umoran od gledanja kršćana koji ne znaju tko su i kako žive vjeru bez radosti ili uvjerenja, u ropstvu svijeta i svoje prošlosti. Ti su tečajevi bili vrlo uspješni i privukli su ljude ne samo iz njegove župe, već iz cijele doline Phoenixa. Vidjevši Duha Svetoga na djelu željeli su biti dio ove priče.

Nakon završetka tečajeva, pod poticajima Duha Svetoga vlč. Frankie s kršćanskom tvrtkom Subsplash izradio aplikaciju za te sudionike kako bi se nastavili formirati i hraniti u kršćanskom životu.

„Znamo da je to bio poticaj Duha Svetoga jer nitko nije znao da je pandemija COVID-19 odmah iza ugla. Kad se sve zatvorilo, bili smo opremljeni za prijenos uživo tjednih tečajeva učeništva i pružanje duhovnih alata i hrane za našu lokalnu župu.”, stoji na stranicama službe.

Duh Sveti je zatim iskoristio ovu platformu da dopre do desetaka tisuća pojedinaca širom svijeta. Dok su mnoge službe i crkve bile ozbiljno ometene pandemijom COVID-19, ova je cvjetala.

Formalno su postali neprofitna organizacija na Dan Svih svetih, 1. studenoga 2020., a njihova misija je „propovijedati evanđelje i pomoći djeci Božjoj da žive život, u potpunosti živi, u dubokom zajedništvu s Bogom.”

Otac Cicero – predivno svjedočanstvo Božje ljubavi i milosti

Inače, otac Ciero ima predivno svjedočanstvo milosti Božje u svom životu. Liječnici nisu vjerovali u njega, ali Bog jest. Dao mu je život i pozvao ga da Mu služi.

Rođen s crijevima izvan tijela

Kad je njegova majka bila u sedmom mjesecu trudnoće, u molitvi je čula da nešto nije u redu s djetetom. Otišavši na pregled, liječnici su ustvrdili da djetetu crijeva rastu van tijela. Dali su mu dva posto šanse da će preživjeti i predložili roditeljima da ga smjesta pobace, jer, i ako se izvuče, imat će „nikakav život”. No, roditelji vjernici, znali su da Bog ima druge planove.

Evo, mnogo godina kasnije, nakon brojnih hospitalizacija i višestrukih operacija, zaređen je za katoličkog svećenika! Ima 36 godina i kaže, njegov život je nevjerojatan!

Put do svećeništva

Fr. Ciceron je rekao da nikada nije razmišljao o svećeništvu sve do iskustva radikalnog obraćenja u 24. godini.

Napustio je Crkvu i u to vrijeme radio je kao barmen. Sjeća se trenutka kada je milost probila tamu i preplavila njegovu dušu. Bilo je jedan sat ujutro, a on je bio zauzet posluživanjem pića u otmjenom, prepunom baru. Imao je sve što svijet kaže da donosi sreću, rekao je – drogu, alkohol, žene i popularnost – a ipak se osjećao usamljeno i slomljeno, piše catholicsun.org.

„I u tom trenutku sam se pomolio prvi put nakon pet godina. Rekao sam: ‘Gospode, vratio sam se. Što želiš od mog života?’”, prisjetio se. „To je bio trenutak kad mi se počelo otvarati srce.”

Godinu dana kasnije počeo je studirati na teološkom sjemeništu St. John Vianney u Denveru.

Uz 14 hospitalizacija tijekom devetogodišnje priprave za svećeništvo, vlč. Ciceron je naučio prigrliti križ. Za svećenika je zaređen 2018. godine.

Foto: Diocese of Phoenix

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh