Foto i video

ANIMIRANI FILM SA SNAŽNOM PORUKOM

VIDEO U životu je važno imati cilj za koji ćemo se boriti Film je nadahnut pričom iz redateljeva života i neće vas ostaviti ravnodušnima…

VIDEO U životu je važno imati cilj za koji ćemo se boriti

Foto: Screenshot

 

Priča počinje u provincijskom sirotištu…

Animirani film Pedra Solisa Garcie, pobjednika Goye 2014. godine u kategoriji najboljeg španjolskog animiranog kratkometražnog filma, počinje pričom u provincijskom sirotištu, nakon što je ondje primljen novi član – Nicolas Solis, dječak s cerebralnom paralizom.

U školi ga svi smatraju ‘posebnim’… Osim jedne učenice, Marije. Za nju je on netko komu je potrebna prijateljska pomoć. Iako je njezine prijateljice smatraju ‘čudnom’ otkada je došao Nicolas, Marija je odlučila približiti mu se i pronaći način kako da ga uključi u igru.

Poruke filma

Ovaj nas animirani film potiče da razmislimo o našem odnosu prema osobama s posebnim potrebama; potrebno je poticati duh suradnje, kao što to čini učenica Marija.

Ova nam priča pokazuje i pozitivnu stranu oporavka; važno je imati cilj za koji ćemo se boriti. Naši nas nedostaci ne bi trebali sputavati u tome da se zauzimamo za dobro i da ostvarimo svoje snove.

Film je nadahnut pričom iz redateljeva života:

„Kad je naša kći Alejandra imala šest godina, rodio nam se sin Nicolás. Zbog poteškoća kod poroda, nedostajalo mu je kisika i rođen je s teškom cerebralnom paralizom. Ali naša se kći, umjesto da se udalji od njega, kao što se zna dogoditi u takvim slučajevima jer dijete s posebnim potrebama zahtijeva posebnu pažnju, ne samo da nije bila ljubomorna već ga je odmah zavoljela svom dušom.“ (Pedro Solis Garcia)

Animirani film Konopci možete pogledati ovdje:

Odabrala Magdalena Vlaho; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh