Svijet

INCIDENTI U SAD-U

VIDEO U SAD-u zapalili tri crkve; svećenik dao snažno svjedočanstvo: Nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi Incidenti u Bethesdi posljednji su u valu vandalizma i paljevina na crkve i pro-life centre za trudnoću i pro-life grupe diljem SAD-a nakon odluke Vrhovnog suda o pobačaju 24. lipnja kojom je poništena Roe v. Wade

Foto: Screenshot

 

Župnik katoličke župe u Bethesdi, Maryland, dao je snažno svjedočanstvo u nedjelju nekoliko sati nakon što je njegova crkva zapaljena, rekavši zajednici: „Mi smo Crkva. Mi smo živo kamenje.”, prenosi Vjera.hr.

Župa svete Jane Frances de Chantal bila je najteže oštećena od tri crkve u Bethesdi pogođene vandalizmom tijekom vikenda. Čini se da video objavljen na župnom YouTube kanalu prikazuje plamen u blizini crkvenog tabernakula.

Otac Samuel Giese, župnik, govorio je o napadu na početku župne nedjeljne mise u 10 sati ujutro.

„Sinoć je naša crkva vandalizirana. Ljudi su provalili. Prevrnuli su kipove. Srušili su postaje križnog puta. Oskrnavili su tabernakul, a crkvu su pokušali zapaliti”, rekao je.

„Vjerujem da je to zbog stajališta Crkve o pitanju života – kada on počinje i da ga treba čuvati – i da je to jedna od manifestacija dubokih podjela upravo u našoj zemlji, da ima onih koji vjeruju da nemamo čak ni pravo prakticirati svoju vjeru.”

Giese je dalje rekao da je crkva više od zgrade.

„Žao mi je što ovu vijest dijelim s vama. Međutim, ovo je važna stvar koju treba zapamtiti,” rekao je. „Mi smo Crkva. Mi smo živo kamenje. Mi smo Tijelo Kristovo. Mi smo oni koje je Bog othranio, od Boga posvetio.”

„Mi smo oni koje je Bog pozvao da budemo svjetlo … svijetu i sol zemlje.”

Giese je dalje ispričao priču o boljševičkom revolucionaru koji je rekao staroj kršćanki da će njezina crkva biti srušena kako ne bi ostalo ništa što bi je podsjećalo na njezina Boga.

„Rekla je, ‘Stvarno? Možete li i vi skinuti zvijezde s neba?’”, odgovorila mu je.

Giese je zaključio čitajući iz Poslanice sv. Pavla Rimljanima:

„Što će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Hoće li tjeskoba, ili tjeskoba, ili progonstvo, ili glad, ili golotinja, ili pogibelj, ili mač? Kao što je pisano: ‘Radi tebe ubijaju nas povazdan; na nas se gleda kao na ovce za klanje. Ne, u svim tim stvarima nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi. Jer uvjeren sam da nas ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni moći, ni visina, ni dubina, niti bilo koje drugo stvorenje neće moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.”

Incidenti u Bethesdi posljednji su u valu vandalizma i paljevina na crkve i pro-life centre za trudnoću i pro-life grupe diljem SAD-a nakon odluke Vrhovnog suda o pobačaju 24. lipnja kojom je poništena Roe v. Wade.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh