Aktualnosti

DOŠLI SMO TI, MAJKO

VIDEO U Međugorju čudesno ozračje pred 40. obljetnicu! Znakovita 40. obljetnica slavi se 25. lipnja, a danima prije hodočasnici preplavljuju ovo čudesno mjesto u Hercegovini

međugorje uoči obljetnice

Foto: Facebook Pansion “Podbrdo” Bijakovici-Medjugorje

 

U Međugorju se uoči 40 obljetnice ukazanja događa nešto gotovo nadnaravno. Rijeke ljudi iz Brazila, Portugala, Kolumbije, Argentine, Salvadora, Gvatemale, Španjolske, Ukrajine, Irske, Slovačke, Poljske, Rumunjske, SAD-a, Austrije, Njemačke, Belgije, Litve, Švicarske i Italije, a naravno, tu su i brojni hodočasnici iz Hrvatske i BiH, usprkos pandemiji i ozračju straha koje se nadvilo nad svijetom, slijevaju se u Međugorje.

Iznenađuju slike kolone hodočasnika na jutarnjoj molitvi krunice na Brdu ukazanja, kao i prepune klupe ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova gdje se moli devetnica prije svete mise, a svaku večer svetu misu predslavi jedan od franjevaca koji je bio na službi u Međugorju.

 

U utorak je u koncelebraciji bilo čak 111 svećenika, što se dugih mjeseci u Međugorju nije moglo vidjeti. Na uočnicu ukazanja predslavitelj će biti fra Miro Šego, a na samu Obljetnicu provincijal fra Miljenko Šteko.

Iz turističkog ureda u Međugorju, piše Medjugorje-info.com, kažu da za samu Obljetnicu očekuju oko 20.000 domaćih te 10.000 stranih hodočasnika.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh