Aktualnosti

U SREDIŠTU MADRIDA

VIDEO Tisuće Španjolaca prosvjedovalo protiv novog zakona o pobačaju To su prvi veći prosvjedi protiv namjere španjolske vlade da do određenog stupnja trudnoće potpuno legalizira pobačaj…

Foto: Pixabay

 

Nekoliko desetaka tisuća prosvjednika okupilo se je u nedjelju u središtu Madrida, izražavajući nezadovoljstvo zbog plana španjolske vlade da potpuno legalizira pobačaj, kako prenose službeni izvori.

Prosvjedi su započeli oko podneva ispred sjedišta Ministarstva ravnopravnosti, koje se bavi planom reforme pobačaja. To su prvi veći prosvjedi protiv namjere španjolske vlade da do određenog stupnja trudnoće potpuno legalizira pobačaj. U Španjolskoj je pobačaj trenutno moguć do 12. tjedna trudnoće u slučaju silovanja, do 22. tjedna u slučaju deformacije fetusa, a ako trudnoća „ugrožava zdravlje majke“ pobačaj se može izvršiti u bilo kojem razdoblju trudnoće. Posljednji razlog navodi se u sve većem broju pobačaja u Španjolskoj, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

Katolička Crkva pokrenula je i reklamnu kampanju kako bi ukazala na žalosnu istinu da su neke ugrožene životinje, poput risa, u Španjolskoj zaštićenije od ljudskog embrija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh