Aktualnosti

U SREDIŠTU MADRIDA

VIDEO Tisuće Španjolaca prosvjedovalo protiv novog zakona o pobačaju To su prvi veći prosvjedi protiv namjere španjolske vlade da do određenog stupnja trudnoće potpuno legalizira pobačaj…

VIDEO Tisuće Španjolaca prosvjedovalo protiv novog zakona o pobačaju

Foto: YouTube


 

Nekoliko desetaka tisuća prosvjednika okupilo se je u nedjelju u središtu Madrida, izražavajući nezadovoljstvo zbog plana španjolske vlade da potpuno legalizira pobačaj, kako prenose službeni izvori.

Prosvjedi su započeli oko podneva ispred sjedišta Ministarstva ravnopravnosti, koje se bavi planom reforme pobačaja. To su prvi veći prosvjedi protiv namjere španjolske vlade da do određenog stupnja trudnoće potpuno legalizira pobačaj. U Španjolskoj je pobačaj trenutno moguć do 12. tjedna trudnoće u slučaju silovanja, do 22. tjedna u slučaju deformacije fetusa, a ako trudnoća „ugrožava zdravlje majke“ pobačaj se može izvršiti u bilo kojem razdoblju trudnoće. Posljednji razlog navodi se u sve većem broju pobačaja u Španjolskoj, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

Katolička Crkva pokrenula je i reklamnu kampanju kako bi ukazala na žalosnu istinu da su neke ugrožene životinje, poput risa, u Španjolskoj zaštićenije od ljudskog embrija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 54
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh