Razno

INSPIRACIJA

VIDEO Svoje slobodno vrijeme ova frizerka iz Koprivnice daruje djeci iz Afrike šivajući im odjeću Humanitarni rad ispunio je srce ove žene mirom, svjedoči

Svoje slobodno vrijeme ova frizerka iz Koprivnice daruje djeci iz Afrike šivajući im odjeću

Foto: Screenshot

 

Gotovo stotinu djevojčica iz Kenije, Tanzanije, Ruande svakodnevno nosi haljinice Marijane Janeković iz Koprivnice. O Malom domu u Keniji – franjevačkoj misiji i sirotištu u kojem se brinu o djeci s invaliditetom saznala je preko društvenih mreža i odlučila pomoći.

Prije pet godina, nakon što je na društvenim mrežama ugledala djecu u potrebi, Marijino srce se zapalilo i poželjela je pomoći. Ponudila je franjevcima pomoć u vidu sašivenih torbi i pernica, a potražila je i pomoć u svojoj zajednici, gradu, županiji kako bi se prikupio i školski pribor. I krenula je prva runda… A Marija je nastavila neumorno šivati, ovaj put haljinice i hlačice.
Inače, Marija je po struci frizer. Šivanje je za nju bio tek hobi, a sada je iz hobija nastalo pravo djelo ljubavi.
Nasmiješene curice u njezinim haljinama, fotografije djece, su najveća nagrada za Mariju i poticaj da i dalje radi. Marija se udružila i s nekim hrvatskim udrugama koje pomažu djeci u Africi, poput Zdenca, Kolajne ljubavi… Te je i za njih sašila odjeću za dječicu kojoj pomažu.
U svemu tome, kako je kazala za HRT, nije sama, pomažu joj brojni ljudi, tekstilom.

Marija je preporučila svima da se okrenu humanitarnom radu, kaže, u tome ona pronalazi duševni mir i zadovoljstvo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh