Svjedočanstva

NIKAD NE ODUSTAJ, BOG STIŽE

VIDEO Svjedočanstvo američkog komičara: “Bio sam beskućnik, htio odustati, ali onda sam čuo glas…” Život Stevea Harveyja promijenila su dva citata iz Biblije.

Foto: Screenshot

 

Steve Harvey, američki glumac, komičar, zabavljač i radijski voditelj danas živi u izobilju, ali nije uvijek bilo tako. Bio je beskućnik i živio je u automobilu. Od svoje 30. do 33. godine, u vremenu kad je pokušavao uspjeti kao komičar, s dvoje djece i suprugom selio je od parkirališta do parkirališta, spavao u automobilu, a često je bilo i dana kada nisu imali što ni za jesti. Roditelji nisu znali za njegovu situaciju. Nije mogao reći majci, a otac je imao strogo pravilo kojeg se je držao: “Jednom kad odeš iz kuće, nema povratka.”

U jednom trenutku, Steve je htio odustati i okriviti Boga za sve nedaće. Ali, u konačnici, Bog je bio taj koji ga je spasio.

“Sjeo sam i počeo plakati. Potom sam čuo glas: ‘Nastaviš li dalje, odvest ću te na mjesta na kojima nikad do sada nisi bio’. Kao da mi je Bog rekao: ‘Nemoj odustati, skoro si stigao.’

“Svi mi u životu imamo tu prekretnicu, kada – ili ideš naprijed, ili odustaješ. Ali, moraš znati… Odustaneš li, nikad se neće dogoditi. Stoga, moja je poruka da ne odustaješ, bez obzira na sve. Bog će uvijek doći. On nikad ne kasni”, rekao je glumac jednom prilikom, svjedočeći o svom životnom putu ka uspjehu.

Steve danas ima dva pravila kojih se drži: prvo – ako trebaš pomoć, uvijek pitaj Boga.

Nemate jer ne ištete. (Jakovljeva 4,2)

I drugo – zapiši. Kaže, ova je pravila našao u Bibliji, knjizi koju je poznavao kao dijete, ali nije obraćao pozornost na nju sve dok nije postao beskućnik.

Tada Jahve odgovori i reče: “Zapiši viđenje, ureži ga na pločice, da ga čitač lako čita. Jer ovo je viđenje samo za svoje vrijeme: ispunjenju teži, ne vara; ako stiže polako, čekaj, jer odista će doći i neće zakasniti! (Habakuk 2,2-3)

Ti su ulomci zauvijek promijenili njegov život.

Danas su Steve i njegova supruga vlasnici zaklade Steve i Marjorie Harvey, koja dodjeljuje stipendije talentiranim studentima.

Video možete pogledati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh