Evangelizacija

POMAZANJE JISAKARA, NEBOJŠA ĐURIĆ

VIDEO Svim svojim srcem želim biti magarac Jisakarevo pomazanje u 21. stoljeću nam je ukradeno. Nisi magarac, ne želiš biti magarac. Želiš li pomazanje Jisakara, budi magarac!

Foto: Screenshot


 

Jisakar je koščat magarac polegao među ogradama. Vidje da je odmor ugodan, a zemlja lijepa, te leđa svoja pod teret podmetnu i na tlaku pristade. (Knjiga Postanka 49, 14-15)

Snažan magarac pronašao je mjesto počinka i odmara blizu ovčinjaka, Božjeg naroda. Pored vatre, između tereta, on vidi da je zemlja lijepa i u potpunosti je spreman nositi breme za svu svoju braću.

Od Jisakarovih sinova, koji su umjeli proniknuti svoje vrijeme i spoznati što treba da učini Izrael; njihovih poglavara dvije stotine. Sva su im njihova braća bila podložna. (1. Ljetopisa 12, 33)

Priroda, pomazanje i svrha

Priroda Jisakara, odnosno osobnost magarca – magarac je snažan, radna životinja, sluga životinja, koja služi drugima – zato nitko ne želi biti magarac.

Magarc je fokusiran. Izdržljiviji je od konja. Krasi ga tvrdoglava ustrajnost, požrtvovnost i upornost. Privržen je svom gospodaru. Priroda Jisakara je priroda vjernog sluge koji nesebično služi drugima.

Jisakarevo pomazanje u 21. stoljeću nam je ukradeno. Nisi magarac, ne želiš biti magarac. Želiš li pomazanje Jisakara, budi magarac!

Jisakarovi sinovi umjeli su prepoznati Božju svrhu za svaku sezonu. Tko sve zna? Bog. Ali On daje mudrost i vještinu da prepoznaju Njegovu volju. Otkriva im duboke tajne svoje strategije. Upravo je to pomazanje koje je Bog dao Jisakarovim sinovima. Zato ja svim svojim srcem želim biti magarac.

Poslušajte predavanje Nebojše Đurića u cijelosti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh