Foto i video

VIDEO Što se stvarno događa kada čitamo Božju riječ

Foto: Shutterstock

 

»Isus stade i povika: „Ako je tko žedan, neka dođe k meni; i neka pije tko vjeruje u me. Iz njegove će nutrine poteći potoci žive vode.”« (Iv 7,37-38)

 

AKO DOISTA ČITAŠ BOŽJU RIJEČ, ONA RASVJETLJUJE TVOJ ŽIVOT I PRED NJOM SE NE MOŽEŠ SAKRITI, ONA TE UVODI U SVE NOVO…

Isus nama želi dati živu vodu. On je nositelj vode žive. Dopušta se otkriti skroz: „Ja sam, ja sam onaj koji jesam, onaj koji s tobom govorim!“ To znači da Isus žeđa i za nama. Mi smo mu dragocjeni.
I Tebi Isus kaže: Ako si žedan, dođi k meni, dođi i pij.
Govorim ti kroz ovu knjigu u kojoj je život, pravi život.
Pazi kako čitaš, pazi kako slušaš!

Prije nego što počneš čitati, pomoli se Duhu svetom da te uvede u istinu, da ti da razumijevanje riječi jer to nije obična knjiga, to nije svjetovna knjiga. Autor te knjige je Duh Sveti i da bi razumio tu knjigu treba ti Duh Sveti da ti otvori srce, da ti otvori duhovne oči i uši. Čitaj riječ otvorena srca, dopusti da u tebe prodre, da ti postavlja pitanja,da otkrije tvoje maske, da te prozove i opomene, da ti otkrije istinu, da više ne živiš u zabludi, u lažnoj utvrdi, da ne tračiš svoje vrijeme uzalud.
Ta knjiga će sigurno razoriti tvoje utvrde i tvoje zidine, samo ako joj se otvoriš do kraja. Omogući joj da ona doista rasvijetli tvoje tmine, da te pročisti, da te u potpunosti prožme i obasja, da te oslobodi, jer samo istina oslobađa i daje mir.

Duh i zaručnica govore: “Dođi!” I tko god ovo čuje, neka kaže: “Dođi!” Neka dođe tko je žedan i neka besplatno zahvati vodu života! … (Otkrivenje 22:17)

Isus poviče mnoštvu:: ‘Ako je tko žedan, neka dođe k meni; i neka pije tko vjeruje u me. ‘Iz njegove će nutrine poteći potoci žive vode'” (Iv 7,37-38). “Potocima žive vode” Isus je mislio na Duha kojega će vjernici primiti.
Kad Duh Božji dolazi, kad nas ispuni i vodi, imamo novi život. Bez Duha Božjega, ostavljeni smo da se borimo svojom vlastitom snagom, koja je puna moralne slabosti i grešnih sklonosti. Ali kad Duh dođe, imamo radost, nadu, silu, mir i ljubav. Isus ovdje ne govori o kapi vode, nego o “potocima žive vode”. Duh teče kao potok – sila snage koja ulazi u nas i zatim istječe kako bismo mogli biti blagoslov drugima.
Želiš li biti blagoslov i svjetlo drugima??? Obriši prašinu i čitaj !!!

Objavljuje Josip Bilandžić u Ponedjeljak, 23. rujna 2019.

Božja riječ je biser koji treba pronaći i otkopati jer samo se po njoj može u svakom od nas događati bolji svijet. Ona nas uzdiže, opominje, tješi i poučava!

Ako želiš naučiti čitati i razmatrati Božju riječ, možeš se priključiti „Školi molitve”, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh