Foto i video

MATEJ 5,8

VIDEO Što je u molitvi najvažnije

Što je u molitvi najvažnije

Na jednome ruskom otoku žive tri siromašna starca: Vasja, Vanja i Iljuša. Nepismeni su i znaju jednu jedinu molitvu: „Gospode, trojica vas, trojicu nas pomilujteˮ, pri čemu se poklone do zemlje i poljube ju. Molitvu su smislili sami. Jednom ih prilikom posjeti stari monah s još dvojicom crkvenih službenika. Monah je u službi već pedeset godina, ima najviši položaj vlasti te zna sve molitve, i on se sablazni nad trojicom siromašnih staraca i njihovom molitvom:


„Ne, to nije ispravno“, kaže im on, „evo kakvu molitvu treba govoriti. Zove se Očenaš…ˮ I monah ih stane učiti. Nekoliko su puta zajedno ponovili molitvu, a onda su ovi evangelizatori otplovili s otoka.

Ono što se je dogodilo nakon toga, zaprepastilo je monaha i sve na brodu i prodrmalo njihov dotadašnji pogled na vjeru i molitvu!

Zaista, najvažnije je čisto srce… (Matej 5,8)

 

Video koji sadrži ovu priču kratak je isječak ruskog pravoslavnog filma „Tri pričeˮ. Video traje oko šest minuta a možete ga pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 10
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Na vrh