Aktualnosti

„LJUBAV I MILOSRĐE“

VIDEO Pogledajte dokumentarni film o životu svete Faustine Kowalske Film otkriva i neke nepoznate činjenice i nedavno objavljene dokumente, poput pisma fr. Michaela Sopoćka poslanog u Vatikan...

VIDEO Snimljen novi dokumentarni film o životu svete Faustine Kowalske

Foto: YouTube

 

Prije 60 godina Vatikan je zabranio poruku sv. Faustine o Božjem milosrđu. U to vrijeme, svim je biskupima rečeno da uklone slike Božjeg milosrđa. No, 60 godina kasnije, ondje je prikazan novi dokumentarac o svetoj Faustini – „Ljubav i milosrđe“, prenosi Rome Reports.

Michał Kondrat, redatelj dokumentarca, vjeruje da je vrlo simbolično da film bude prikazan u Vatikanu: „Lijepo je da možemo na istom mjestu prikazati film o svetoj Faustini. Ponekad nam je potrebno vrijeme da bismo nešto potvrdili i upravo je to bio slučaj s objavama svete Faustine Kowalske.“

Film otkriva i neke nepoznate činjenice i nedavno objavljene dokumente, poput pisma fr. Michaela Sopoćka poslanog u Vatikan. Dokumentarni film također nudi i novu znanstvenu analizu podudaranja Kristova lica na slici Božjeg milosrđa s onom na Torinskom platnu.

„Primila je od Isusa izravno otkrivenje najveće i najradosnije poruke evanđelja: Bog je milosrdan“ – izjavio je kardinal Palerma Salvatore De Giorgi.

„Ona mu vjeruje. Svatko može čuti Božji glas, ali rijetko tko to želi. Svatko ima i zadatak za svoj život“ – izjavila je Kamila Kamińska, poljska glumica koja glumi sv. Faustinu u dokumentarnom filmu.

Sv. Ivan Pavao II. ukinuo je odluku o zabrani štovanja Božjeg milosrđa. Čak je i kanonizirao ovu svetu redovnicu i ustanovio blagdan Božjeg milosrđa, koji se slavi svake nedjelje nakon Uskrsa.

Film „Ljubav i milosrđe” bit će prikazan diljem svijeta. Posebna projekcija bila je na Svjetskom danu mladih u Panami.

Ivana Jakuš; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh