Duhovnost

O. RIPPERGER

VIDEO Saznajte kako više uključiti anđela čuvara u svoj život Poslušajte ovo zanimljivo predavanje egzorcista, oca Rippergera, o anđelima čuvarima

In-eternum - katolički planer

Foto: Pixabay

 

Crkva nas uči da su anđeli potpuno duhovna biža koja nemaju tijelo. U tom su smislu slični Bogu, odnosno čisti duh. Nema u njima ničeg fizičkog.
Jedna od uobičajenih zabluda koje ljudi imaju je da ako umreš u stanju milosti, ideš u Nebo i postaneš anđeo. Ne. Postaneš bestjelesni duh, čija je duša u Nebu, ali nisi anđeo.

Anđeli po svojoj prirodi nisu stvoreni s tijelom. Naravno, dobiti ćemo ponovno svoja tijela na Sudnjem danu.

Anđeli očito nisu jednostavni kao Bog. Bog je čista jednostavnost, nema podijeljenosti unutar Njegove biti. Sve što On radi, rezultat nje Njegove biti.
S anđelima je drugačije. Imaju anđeosku bit ali imaju intelekt i volju koja je različita od te biti – slično kao što su naš intelekt i volja različiti od naše tjelesne duše iako je um dio intelekta.

Komunikacija

Njihov način komunikacije funkcionira ovako: kada jedan anđeo želi razgovarati s drugim, kroz svoju volju potaknut će drugog anđela nekom vrstom telepatije da želi s njim komunicirati.

Kada drugi anđeo pristane, tada ono o čemu misli prvi anđeo se reflektira u umu drugog.
Komuniciraju direktno um s umom.

Viši anđeo može komunicirati ideju o kojoj želi komunicirati s drugim anđelom, može utjecati i na um nižeg anđela da bolje shvati ideju nego što bi po svojoj prirodi mogao shvatiti.
Posloženi su u hijerarhiji proporcionalno tome koliko su inteligentni. Dakle, hijerarhija među anđelima u Nebu bazirana je na njihovoj prirodi.
Kada neki anđeli padnu, ostavljaju prazninu u prirodnoj hijerarhiji koja neće biti obnovljena. Ali ono što će biti obnovljeno je hijerarhija milosti. Ljudska bića dobiju ta mjesta koja su anđeli napustili.
Demonima je to osobito odbojno i jako ih ljuti kada shvate kome pripadaju njihova mjesta.

Anđeli su, u trenutku njihova stvaranja bili prožeti esencijama svega stvorenoga. Znači, u trenutku njihova stvaranja, Bog ih je prožeo sa suštinom svega stvorenog; što je drvo, što je čovjek, kakvi anđeli postoje…

Svaki je anđeo drugačiji. Svaki ima svoju osobnost, a one su puno drugačije od naše. Njihove se osobnosti puno jasnije razlikuju od ljudskih. Jedan od razloga je što si naše osobnosti pod utjecajem naših tjelesnih dispozicija koje su puno manje različite od duhovnih.

Ono što anđeli nemaju je znanje o događajima koja će se dogoditi povijesno. Bog ih prožima s tim znanjem kada se dogode. Tako razumiju i znaju stvari.
Način shvaćanja i razmišljanja je obrnut od našeg. Čim anđeli pomisle o ideji o kojoj žele razmišljati, oni u potpunosti znaju sve što se može znati o toj ideji, odmah, prema stupnju njihovog znanja. Ne moraju sjesti i razmisliti o stvarima. Jedino o čemu trebaju razmišljati je ekonomija milosti. Anđeli u Nebu čekaju da Bog to otkrije. Ekonomija milosti je Božji providnosni plan o posvetnoj milosti i prirodnoj milosti u ljudskim životima.

Demoni su jako frustrirani jer ne znaju koje će milosti Bog udijeliti kojoj osobi, zato jako paze na to. Nekad znaju da osoba ima posebne milosti po efektima tih milosti, po talentima ili sposobnostima i po njihovom ponašanju. To nekad znači da će ih “naciljati”….

Komunikacija s nama

S nama komuniciraju na malo drugačiji način. Zbog Božjeg dopuštenja anđeli s nama mogu komunicirati bez našeg dopuštenja. Mi nemamo takav odnos s njima, ne možemo komunicirati s njima, tako da Bog o tome odlučuje.
Anđeli s nama ne komuniciraju konceptualno. Ne mogu nam uliti u um koncept, ideju, na primjer što znači čovjek. Međutim, dozvoljeno im je uzeti informaciju iz našeg pamćenja, iskoristiti tu informaciju kako bi kreirali sliku u našem umu i kada sagledamo tu sliku kako bi o njoj donijeli mišljenje, mogu utjecati na to što žele da o toj slici znamo ili kako da ju razumijemo.

Mogu i osnažiti naš intelekt kako bi imali bolje shvaćanje o slici koju imamo u svom umu. Ne komuniciraju na direktno koncept znanja, samo sliku. To je jako važno jer je to način na koji naši anđeli čuvari komuniciraju nama. Nameću nam sliku koja nam pomaže da ispravno postupimo. Demoni, naravno, rade suprotno. Oni prodiru u naše sjećanje, uzimaju stvari iz sjećanja i koriste ta sjećanja kako bi formirali slike kako bi nas iskušavali. Zato je nadzor osjeta, na primjer vida, iznimno važan…

Ovo je samo uvod predavanja oca Rippergera… U nastavku poslušajte posebno o našim anđelima čuvarima:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh