Aktualnosti

GOSPOD JE PRISUTAN

VIDEO Protestantica o obraćenju: Monstranca, euharistijska procesija, sve mi je bilo nepoznato, znala sam samo da je sam Isus u tom trenutku stajao preda mnom Barbara Heil bila je „sijač” protestantskih crkava prije nego što ju je zaprepastilo iskustvo euharistijskog klanjanja

Barbara Heil, bivša protestantica

Foto: Screenshot

 

Govornici iz cijelog svijeta okupili su se na Međunarodnom euharistijskom kongresu (IEC) u Budimpešti, u Mađarskoj od 5. do 12. rujna 2021., iznoseći svoja svjedočanstva o vjeri u stvarnu prisutnost Isusa Krista u Euharistiji.

Jedna od tih govornica bila je Barbara Heil, bivša protestantska misionarka, koja trenutno boravi u Iowi.

Heil je dala snažno svjedočanstvo obraćenja, prvo u protestantsko kršćanstvo, a zatim u rimokatolicizam.

Nakon mnogo godina putovanja svijetom radi osnivanja kršćanskih crkava, počela se susretati s katolicima koji su osporavali njezinu vjeru. Isprva se upoznala sa spisima svete Terezije Avilske i počela istraživati ​​katoličanstvo, iznenađena onim što je čitala.

Za to vrijeme traženja, katolički svećenik ju je pozvao na konferenciju u Philadelphiju. Nikada prije nije kročila u katoličku crkvu i „stajala je straga”, promatrajući čudne liturgijske rituale. Organizatori su najavili da će posljednjeg dana konferencije biti „procesija” u cijeloj crkvi.

Odjednom, kada je otvorila oči i ugledala euharistijsku monstrantu ispred sebe, slomila se i počela plakati.

„Nisam znala što je monstranca. Nisam znala što je to euharistijska procesija. Znala sam samo da je sam Isus u tom trenutku stajao preda mnom.”

Ovo duboko iskustvo euharistijskog klanjanja postavilo ju je na put koji će kasnije završiti prihvaćanjem u puno zajedništvo u Katoličkoj crkvi.

Cijelo svjedočanstvo Barbare Heil poslušajte u nastavku:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh