Foto i video

USKRSNI FILMOVI

VIDEO Predlažemo vam nekoliko filmova koje možete pogledati ovoga Uskrsa Pripremili smo nekoliko prijedloga za sve one koji ne znaju koje filmove pogledati ovog Uskrsa…

Predlažemo vam nekoliko filmova koje možete pogledati ovoga Uskrsa

Foto: Screenshot

Pasija

Gibsonova „Pasija” govori o posljednjih dvanaest sati života Isusa Krista, kojega glumi Jim Caviezel. „Pasiju“ od ostalih filmova te tematike definitivno izdvajaju dijalozi koji su u cijelosti na starim jezicima (aramejskom, latinskom i hebrejskom). Film je izazvao velike kontroverze zbog vrlo nasilnih scena, ali je bio veliki hit u kinima te se smatra najunosnijim vjerskim filmom.

Isus iz Nazareta

Mini serijal od četiri epizode govori o životu i smrti Isusa Krista. Pratimo njegovo rođenje, djetinjstvo, susret s Ivanom Krstiteljem, njegova čuda, te, naposljetku, raspeće, smrt i uskrsnuće. Ovu međunarodno priznatu i nagrađivanu ekraniziranu verziju Isusova života karakterizira uzvišen stil, iskrenost, te poštovanje vjerskih učenja i povijesnih izvora. Seriju je režirao renomirani talijanski redatelj Franco Zeffirelli, a ulogu Isusa tumači Robert Powell.

Najveća priča ikad ispričana

Ovo trosatno remek djelo Georgea Stevensa jedan je od najskupljih filmova svoga vremena. Govori o rođenju, životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Isusa glumi Max Von Sydow, a u manjim ulogama pojavljuju se Charlton Heston (Ivan Krstitelj), John Wayne (anonimni rimski stotnik) i Angela Lansbury (Klaudija).

Kralj kraljeva

Raskošan film o Isusu, poznatog redatelja Nicholasa Raya, koji nije želio snimiti još jedan biblijski ep, nego pokušati približiti osobu Isusa Krista i njegovo doba običnom gledatelju. Ovaj film jedinstvenim čini prikaz odnosa Isusa i Barabe koji je u drugim filmovima o Isusu samo sporedan lik. Jeffrey Hunter kao Isus mladi je buntovnik koji nastoji osvojiti ljude na svakom koraku. Nasuprot njega lik je Barabe, koji je vođa buntovnika protiv rimske vlasti. Filmska kritika drži ovu Rayevu verziju (do danas) najboljom, koju je Hollywood uspio proizvesti.

Ben-hur

Epsku priča o životu židovskog princa Jude Ben-Hura ne treba puno opisivati. Taj klasik osvojio je 11 Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. Ulogu Ben-Hura tumači Charlton Heston.

Tunika

Biblijski ep o životu rimskog tribuna Marcela Galia koji je vodio postrojbu koja je razapela Isusa. Film je osvojio dva Oscara, a bio je toliko uspješan da je već sljedeće godine snimljen nastavak „Demetrije i gladijatori“. Ulogu Marcela Galia tumači Richard Burton.

Priredila Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh