Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO NA 33. MLADIFESTU

VIDEO Predivno svjedočanstvo Stijepe Gleđa Markosa: Bog mi je spasio brak i darovao dijete nakon 13 godina Iskreno, od početka do kraja, dubrovački slavuj svjetskog glasa pred tisućama mladih progovorio je o svom obraćenju, kako je Bog spasio njegov brak i nakon 13 godina darovao im dijete

Foto: Screenshot

 

Stijepo Gleđ Markosa u Međugorju na 33. Mladifestu posvjedočio je pred tisućama mladih o tome kako ga je Gospodin pozvao k sebi, obnovio brak koji je bio pred raspadom i nakon 13 godina braka blagoslovio ga sinom.

Poznati dubrovački tenor ispričao je kako se udaljio od Boga, odmah nakon krizme. Zbog osjećaja manje vrijednosti nakon gubitka oca koji je poginuo u prometnoj nesreći, stalno je tražio priznanje. Pronašao ga je u glazbi. Zbog glazbe otišao je živjeti u London i u Hrvatskoj ostavio suprugu. Mislio je da će uspjeti, no s vremenom stvari među njima postale su tako teške da su čak željeli razvod; uopće se nisu čuli, skinuli su prstenje i dogovorili rastavu, uskoro.

Tada je slučajno naletio na franjevca iz hrvatske katoličke misije u Londonu koji ga je zamolio da gostuje na svetim misama. Željan slave i koncerata Stjepo je pristao a Bog je pomalo otvarao njegovo srce. Doživio je obraćenje. Ispovijedao se i počeo moliti za svoju suprugu s kojom se nije čuo mjesecima.

„Molio sam za svoj brak i svoju ženu. Nismo se čuli par mjeseci. Nismo imali nikakav odnos. Počeo sam svaki dan ići na misu, ispovijedati se i u jednom trenutku sam, jer sam u srcu osjetio da me Isus zagrlio, odlučio svojoj ženi to posvjedočiti.
Napišem joj poruku: ‘Znaš, Isus je živ!’ U tom trenutku dolazi meni poruka od nje: ‘Znam, moram ti reći što mi se dogodilo’. Nastavimo mi pričati o Isusu i opet se zaljubimo i ja joj kažem: ‘Ja imam osjećaj da nikad nisam ni otišao od tebe i da nikad bliže nismo bili’.”

Odlučio se vratiti u Hrvatsku. Kaže, nitko nije vjerovao da mogu spasiti brak, ali Bogu je sve moguće.

„Sad živimo kao obitelj, kao Josip, Marija i Isus, imamo i maloga sina”, posvjedočio je Markos i dodao kako su sinom blagoslovljeni nakon 13 godina i žarke molitve. Mjesec dana prije začeća Stjepo je sanjao svog sina, vidio ga i čuo glas: Zvat će se Maria. Pitao se kako dječak a Maria? Danas se dječak zove Matej Marija.

Poslušajte ovo svjedočanstvo, doista je predivno:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh