Preporučamo

PRISUTNOST - OTAJSTVO EUHARISTIJE

VIDEO Predivan dokumentarac o Euharistiji. Upoznaj, približi, rasti u ljubavi Dva svećenika uletjela su u goruću crkvu kako bi spasili Euharistiju. Ludo? Možda i ne, možda je to najrazumnija stvar koju su mogli i trebali učiniti... S ovim odličnim kratkim dokumentarcom upoznajte, obnovite ljubav, rastite u ljubavi prema Euharistiji. Bog s nama, naslov je ovog nastavka prepunog predivnih priča o snazi Euharistije i ljubavi onih koji su spoznali stvarnu prisutnost Boga u njoj

misterij euharistije
In-eternum - katolički planer

Foto: Unsplash, Jacob Bentzinger

 

Mnogobrojne su priče u povijesti Crkve o ljudima koji su pokazali veliku odanost, požrtvovnost i ljubav prema ovom jednostavnom komadu kruha. Što je to u ovoj skromnoj hrani koja ljude navodi na takva herojska djela?

Možda se ne radi samo o kruhu?

Za katolike Euharistija nije tek jedan od sakramenata. To je sakrament sakramenata. Onaj prema kojemu su usmjereni svi ostali. Prema Katekizmu katoličke crkve Euharistija je izvor i vrhunac svega kršćanskog života.
U središtu euharistijskog slavlja nalaze se kruh i vino, koji zazivom Duha Svetoga i izgovaranjem Kristovih riječi, koje ponavlja zaređeni svećenik, postaju Kristovo vlastito Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo. Prisutan je čitav Krist.

U ovom odličnom kratkom dokumentarcu, kroz fascinantna svjedočanstva i jednostavna objašnjenja upoznajte, rastite u ljubavi prema Euharistiji:

Video izvor: izdavačka kuća Kyrios; za Book.hr priredila I. A.

Sveta misa, Euharistija… da bi bolje shvatili preporučamo ti i ovu knjigu iz biblioteke Figulus:

„Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. 

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh