Foto i video

DRAŽEN VUČINA

VIDEO Poznati umjetnik: „Međugorje mi je dalo dom“ Mostarac Dražen Vučina samouki je umjetnik. Živi i radi u Međugorju. Njegova je životna priča, poput priče svakoga čovjeka, ne-jednostavna i zanimljiva

Foto: Screenshot; Draženov profil na Instagramu (madein_medjugorje)

„U Međugorje sam došao, da ne kažem, gotovo gol, bos. Tu sam pronašao i dobio sve zajedno sa svojom obitelji. Tu mi žive i roditelji i brat i sestra. To je jedino mjesto na čitavom svijetu za koje mogu reći da ja tu pripadam“, kaže Dražen.

Sasvim spontano, okružen prijateljima umjetnicima, i ja sam dao oduška tome svome daru…

Slikati je počeo prije 15-ak, 20 godina, kaže. Prije toga bavio se različitim poslovima. „Čini mi se da čitav život imam talent za slikanje, ali nisam ga nikada nešto pretjerano doživljavao… sve dok nisam sasvim spontano, okružen prijateljima umjetnicima i ja dao oduška tome svome daru, toj nekoj tajni koja je bila čučala, živjela u meni.

Video u kojem Dražen priča o svome životu, radu, a najvećim djelom o izradi Isusova kipa od željeza višeg od dva metra, možete pogledati u nastavku.

Njegove radove možete pogledati i na njegovu profilu na Instagramu: madein_medjugorje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh