Osobni razvoj

POKREĆE NEBO

VIDEO Pogledajte odlično predavanje o zagovornoj molitvi – osvijestit će vam kolika je snaga u vašim rukama! Imamo silno bogatstvo, a živimo u siromaštvu. Prihvatimo već jednom i vjerujmo da snagom zagovora možemo mijenjati okolnosti, mijenjati ratove, a možemo zaustaviti i ovo što nas je snašlo u zadnje vrijeme.

Foto: Pixabay

U seriji predavanja “Bliže Bogu” Doma molitve Slavonski Brod, Bartol Pešorda govorio je o zagovornoj molitvi:

“Zagovorna molitva je molitva gdje naš odnos s Bogom, ako je ispravan, donosi plod ljubav za druge. Pružamo Boga drugima. Nažalost, mnogi od nas kršćana vrte se oko svoje osi… Evanđelje je davanje i primanje. Davanjem uvijek primamo, samo toga nismo svjesni.”

Molitva je borba za ono što nam je đavao ukrao, da vratimo ukradeno, da vratimo Boga u svoj život. Đavao sa svim lažima kraljuje u nama i čini nas bespomoćnima. Vjerujem da nas je puno ovih dana koji smo se osjećali bespomoćno… a to znači da smo izgubili centar, ne živimo s Bogom. Kad je Bog u centru, s njim smo moćni i snažni, nema beznađa.

Nesvjesno smo, gledajući po cijele dane vijesti, sklapali ugovor s lažima. Dolazi novi val… Ma dolazi novi val milosti ako uđemo u val Duha Svetoga.”

Bog po zagovaranju djeluje

“Ako nema zagovornika kraljevstvo tame vlada. Ja se odričem Sotone i svih njegovih laži. Ja se odričem i prihvaćam snagu Božju, to znači zagovaranje. Ja zagovaram, znači otimam vragu ono što je ukrao.”

Kad zastupamo, zagovaramo, Bog u nama vlada. Kraljevstvo Božje se širi. Kad budemo silni u molitvi, svaka laž će se razotkriti. Zato smo pozvani biti svjetlo svijeta i sol zemlje. Vjerujmo u to!

Nema jače snage od zagovora. Bog dolazi, tama odlazi. Ne bojmo se uhvatit u koštac, vratiti se Božjoj riječi, prihvaćati istine Evanđelja, navještati radosnu vijest, zagovarati.”

Često puta nismo svjesni kolika je snaga u nama

“Isus želi po našem navještanju i zagovaranju doći na zemlju. Bog nas sve poziva da budemo zagovornici. Zagovorom pokrećemo nebo.

Ponekad, baš kao Elizejev sluga mislimo da smo okruženi neprijateljima i da nam nema spasa. Uključimo istinu da je iza nas snažna vojska i da kad zagovaramo pokrećemo tu vojsku. Ona čeka, mi je trebamo aktivirati. Anđeli ništa ne rade dok im ne kažemo.

Imamo silno bogatstvo a živimo u siromaštvu. Prihvatimo već jednom i vjerujmo da snagom zagovora možemo mijenjati okolnosti, mijenjati ratove, a možemo zaustaviti i ovo što nas je snašlo u zadnje vrijeme.”

Poslušajte predavanje  cijelosti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh