Zanimljivosti

JUNIORAT - ŽIVOT FRANJEVAČKIH BOGOSLOVAa

VIDEO Pogledajte kako izgleda život franjevačkih bogoslova U ovom igrano-dokumentarnom filmu možete se bolje upoznati s njihovim kontemplativno-aktivnim načinom života koji je temeljen na pravilu iz srednjega vijeka, a oni ga žive u suvremenom svijetu

Foto: Screetshot

 

Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda pripremila je dokumentarac „Juniorat – život franjevačkih bogoslova”, koji je premijerno prikazan na blagdan Cvjetnice, na YouTubeu kanalu  „Franjevački Juniorat”.

Pogledajte kako izgleda život franjevačkih bogoslova. U ovom igrano-dokumentarnom filmu možete se bolje upoznati s njihovim kontemplativno-aktivnim načinom života koji je temeljen na pravilu iz srednjega vijeka, a oni ga žive u suvremenom svijetu. U današnjoj užurbanosti teško je pronaći mir i čvrsti oslonac, oni oko toga nastoje i pronalaze način. Ovaj video donosi oblik njihova života, dnevni red, molitvu i ostale aktivnosti, a sve s ciljem pronalaska Boga i vršenjem njegove svete volje.

U nastavku pogledajte film:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh