Preporučamo

MJESTO ISUSOVE AGONIJE

VIDEO Pođimo na virtualno hodočašće u Getsemanski vrt Dok idemo na ovo virtualno hodočašće, usredotočimo se na Isusovu molitvu prije njegova uhićenja: „Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti“ (Mt 26,39)

Foto: Screenshot

 

Franjevci Kustodije Svete Zemlje pozivaju vas da im se pridružite na virtualnom hodočašću u Svetu zemlju, na mjesto Isusove agonije – Getsemanski vrt.

Na mjestu gdje se Isus znojio krvavim znojem danas se nalazi Bazilika Agonije, poznata i kao Crkva svih naroda jer je u njezinoj izgradnji sudjelovalo 18 nacija. Izgrađena je na stijeni na kojoj je Krist molio u noći prije svog raspeća. Hodočasnici koji danas posjećuju baziliku zaustavljaju se kako bi se pomolili kraj stijene, koja je u središtu svetišta, ispred oltara. Na tome mjestu je Isus zavapio: „Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti“ (Mt 26,39).

Dok idemo na ovo virtualno hodočašće, franjevci nas pozivaju da se usredotočimo upravo na tu Isusovu molitvu prije njegova uhićenja:

„Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti“ (Mt 26,39):

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh