Foto i video

UBOJSTVA NEVINIH

VIDEO „Pjevajmo malo glasnije“ – film koji govori o svima nama koji se oglušujemo na vrisak nemoćnih Ponavljamo li i mi istu grešku? Pjevamo li i mi „malo glasnije“?

Foto: singloudermovie.com

 

Kratki film „Pjevajmo malo glasnije“ („Sing a little louder“) temelji se na istinitoj priči o čovjeku koji je svjedočio strahotama koje su Židovi proživljavali za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Svoje bolno sjećanje povjerio je pro-life aktivistkinji Penny Lei.

Prišao joj je nakon jednog njezina govora i izjavio: „Za vrijeme holokausta živio sam u Njemačkoj. Sebe sam smatrao kršćaninom, a u crkvu sam išao otkad sam bio dječak. Ispred crkve nalazila se željeznička pruga. Nikad nam nije smetala, navikli smo na nju. Jednog dana čuli smo buku koja je dolazila iz vlaka. Bio je to zvuk plača. Šokirali smo se kad smo shvatili da se radi o ljudima koje vode u smrt.“

U jednoj sceni u filmu vlak se zaustavlja ispred crkve, a vjernici ostaju u sigurnosti crkve i počinju glasnije pjevati kako bi nadglasali vriskove i zapomaganje.

Film na kraju nudi poveznicu s današnjim vremenom, kada se na neki način ponavlja slična priča legalizacijom pobačaja: „Danas ljudi izbjegavaju slušati vrisak milijuna nerođene djece. Holokaust se ponavlja.“

Ponavljamo li i mi istu grešku? Pjevamo li i mi „malo glasnije“?

Cijeli film možete pogledati ovdje:

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh