Najave

FILM O PAPI FRANJI

VIDEO „Papa Franjo – čovjek od riječi“, novi dokumentarni film Wima Wendersa Film je rezultat suradnje između redatelja i Vatikana, te je ispunjenje želje mons. Daria Edoarda Viganòa, prefekta Tajništva za komunikaciju Svete Stolice, koji je želio da se snimi film koji bi istaknuo Papine ideje i poruku suosjećanja

VIDEO „Papa Franjo – čovjek od riječi“, novi dokumentarni film Wima Wendersa

Novi dokumentarni film o papi Franji, 18. će se svibnja početi prikazivati u SAD-u. Film „Papa Franjo – čovjek od riječi“, režirao je Wim Wenders, koji ima tri nominacije za Oscara, a snimljen je kao gledateljevo osobno putovanje s Papom, umjesto toga da bude isključivo dokumentarac o njegovom životu.


Film je rezultat suradnje između redatelja i Vatikana, te je ispunjenje želje mons. Daria Edoarda Viganòa, prefekta Tajništva za komunikaciju Svete Stolice, koji je želio da se snimi film koji bi istaknuo Papine ideje i poruku suosjećanja.

Licem u lice s Papom

Wenders je koristio filmsku tehniku ​​koja gledatelja dovodi licem u lice s Papom, dopuštajući mu da uđe u dijalog sa Svetim Ocem o izazovima svijeta i odgovorima Crkve na njih.

Tijekom filma, papa Franjo odgovara na pitanja poljoprivrednika, radnika, izbjeglica, djece, starijih osoba, zatvorenika i siromašnih. Kroz taj dijalog, Papa iznosi svoju brigu za siromašne, predanost pitanjima okoliša, društvenoj pravdi, te iznosi želju za mirom i dijalogom između religija.

„Papa Franjo živući je primjer čovjeka koji stoji iza onog što kaže“, rekao je Wenders prošle godine. „Kroz punu suradnju s Vatikanom imali smo privilegiju za nekoliko dugih audijencija s papom Franjom, a Focus produkcija nam se sada pridružila, da njegovu suosjećajnost i duboki humanizam prenesemo publici širom svijeta.“

Film prati Papu dok dijeli svoju viziju svijetu, putujući diljem svijeta kako bi se obratio Ujedinjenim narodima i Američkom Kongresu, posjetio Svetu zemlju, Afriku, Južnu Ameriku i Aziju.

U produkciji Focus Featuresa, studija koji stoji iza priznatih filmova kao što su Pijanist, Vječni sjaj nepobjedivog uma i Ozbiljan čovjek, film se želi približiti publici diljem svijeta, kako bi svijet upoznao s idejama pape Franje.

 

Trailer filma možete pogledati ovdje:

Izvor: Aleteia

Prevela: Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh