Duhovnost

DON JOSIP RADIĆ

[VIDEO] OVO VRIJEDI ČUTI! Otkud toliki otrov i svađe među nama Nagovor don Josipa Radića na svetkovinu Duha Svetoga

nagovor don Josip Radić

Foto: Unsplash, Hasan Almasi

 

Svetkovina Duha Svetoga nam može najbolje rasvjetlili stanje svijeta, pogotovo stanje u Crkvi. Što se događa u svijetu? Zašto se događa? U ovom nagovoru don Josip Radić tumači tko je Duh Sveti, što čini za nas i kako znati imamo li Duha Svetoga u sebi. Govori o onome što svjedočimo svi danas – razdjeljenosti i zašto je tomu tako.

Duh Sveti je Bog. Osoba ljubav, onaj koji nam daje moć ljubiti. Duh Sveti je onaj koji nas povezuje s Bogom. Onaj je koji nama daje vječni besmrtni život.
Bog šalje Duha Svetoga u naša srca da bi nas pobožanstvenio, da bi nas vodio i priveo u nebo.

Znači li to da ako nas Duh Sveti vodi da ćemo živjeti u blagostanju? Ne. Uvijek biti zdravi? Ne. To znači da ćemo stići, pouzdano i sigurno, usred neba. Da će nas on zaštititi od đavla i svakog drugog zla. Blago osobi koja je otvorena Duhu Svetom koji stanuje u njezinom srcu. To srce je aposlutno sigurno od svih zala na svijetu i svih vragova u paklu, ali to svakako ne znači da neće trpjeti.
Sveti Pavao kaže:

A sad, evo, okovan Duhom idem u Jeruzalem. Što će me u njemu zadesiti, ne znam, osim što mi Duh Sveti u svakom gradu jamči
da me čekaju okovi i nevolje. (jela apostolska 20,23-23)

Tako je Duh Sveti jamčio svakom apostolu. 

Duh Sveti donosi vjernima, Crkvi, potpuno jedinstvo. Bez Duha Svetoga ne možemo biti jedno. Duh Sveti je princip vječnoga života. Možemo vječno živjeti samo ako se u nama nastani vječni Bog.

Najvažnije je znati imam li Duha Svetoga u sebi. Koliko! Po tome bi trebalo ravnati život. Osnovni dokaz da imamo Duha Svetoga u sebi je ljubav Božja. Moć da se darujemo drugome. 

Cijeli nagovor poslušajte u priloženom videu:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh