Foto i video

USPAVANKA ZA LUCIENA

VIDEO Operna pjevačica na scenu dovela bebu; odala počast Mariji i svim majkama Događaj koji na toliko načina sažima ljepotu majčinstva

Foto: Screenshot

 

Kanadska operna pjevačica Wallis Giunta nedavno je izvela nešto neobično – na scenu je dovela sinčića svoje prateće violistice, Marine Thibeault.

Dječačić imena Lucien upravo se probudio, objasnila je pjevačica, pa je s majkom odlučila u praksi iskušati učinkovitost Brahmsove uspavanke, piše Aleteia.

„To je pjesma koju je Marija pjevala anđelima u noći Isusova rođenja. Moli ih da smire vjetar i utišaju šuštanje lišća na drveću kako bi njezino dijete moglo spavati”, podijelila je Giunta s publikom.

Glasom anđela otpjevala je slatku uspavanku s Lucienom u rukama. Dječak je tijekom cijele izvedbe ostao miram, slušajući i znatiželjno promatrajući okolinu i svoju majku u blizini.

Ono što je uistinu bilo lijepo u izvedbi, nije samo izvrsna uspavanka, već i to kako se opera učinila još pristupačnijom: dopuštajući zaposlenoj mami da dovede svoju bebu u ured – odnosno, u ovom slučaju u opernu kuću! I, naravno, svaka čast Giunti, koja je ne samo uspjela dati uzbudljivu izvedbu držeći bebu, već je dala i takvu sigurnost djetetu da nije plakalo za majkom (a svi znamo kakva su u toj dobi).

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh