Brak i odnosi

BRAK & DUHOVNO RATOVANJE (2)

VIDEO O. Ripperger: Predugo ili prekratko udvaranje, predbračni odnosi, sebičnost… – samo su neki od načina kako demoni pokušavaju razoriti brak Kada bračni drug učini nešto protiv vas, demoni će reći dvije stvari: „Vidiš, moraš se odvojiti od njega.“ Ili „Vidiš što ti radi, odi u svoju jazbinu i ignoriraj ju idućih dana.“ To su iskušenja koja demoni potiču jer vas neprestano žele razdvojiti.

VIDEO O. Ripperger: Predugo ili prekratko udvaranje, predbračni odnosi, sebičnost… - samo su neki od načina kako demoni pokušavaju razoriti brak

Foto: Shutterstock

 

Prvi dio – „O. Ripperger: Kako zaštititi svoj brak od demona“ – možete poslušati ovdje.

 

U drugom dijelu serijala „Duhovno ratovanje u braku“ o. Ripperger govori o tome kako demoni napadaju jedan drugi vid poimanja braka, a taj je da je brak zapravo poziv na žrtvu. Brak ima strukturu žrtvovanja:

Prosidba – „Hoćeš li se udati za mene?“ i pristanak druge osobe – demoni to napadaju tako što ne postoji pravo udvaranje (prekratko ili predugo vrijeme udvaranja, upuštanje u spolne odnose…), oni žele iscrpiti taj odnos prije braka;

Međusobno izmjenjivanje zavjeta – tada se umire sebi u braku, davanjem obećanja pred Bogom, i to neće uvijek biti u skladu s vašom voljom, što je dio umiranja. Demoni će to nastojati pokvariti navodeći ljude da budu sebični, tjerajući supružnike da stalno očekuju nešto jedno od drugog.

Konzumacija braka nakon stupanja u njega – dva su načina; bračni čin te nesebično međusobno služenje. U brak se treba ući misleći kako ćete služiti Bogu i činiti dobro bračnom drugu i djeci. Kada bračni drug učini nešto protiv vas, demoni će reći dvije stvari: „Vidiš, moraš se odvojiti od njega.“ Ili „Vidiš što ti radi, odi u svoju jazbinu i ignoriraj ju idućih dana.“ To su iskušenja koja demoni potiču jer vas neprestano žele razdvojiti.

Cijelo predavanje možete poslušati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh