Duhovna glazba

IVAN ZLODI

VIDEO Novi aranžman i spot za pjesmu ‘Hvala ti, Marijo’ – snimljen na mjestu (zaboravljenog/nepoznatog) Gospina ukazanja Ivan Zlodi predstavlja nam svoju predivnu autorsku pjesmu 'Hvala ti Marijo' koju je objavio prošle godine, ali sada u drugačijem ruhu, s novim spotom snimljenim u Roženici, nedaleko Zagreba... Mjestu gdje se davne 1951., prema vidiocima (a bilo ih je mnogo) ukazala Gospa, Isus, sveti Ilija, sveti Ivan Kristitelj...

Foto: Screenshot

 

30 godina prije prvog ukazanja u Međugorju, nedaleko Zagreba, u Roženici, čovjeku znanom kao Joža Sveti, ali i brojnom drugom vjernom puku, prema njihovim kazivanjima, dogodila su se ukazanja Gospe, Isusa i svetaca.

Upravo na tom mjestu mladi je velikogorički glazbenik, Ivan Zlodi, snimio još jedan spot za ranije objavljenu pjesmu „Hvala ti, Marijo”, ali ovaj put u nešto drugačijem aranžmanu – nježnijem, tišem, meditativnijem, usudili bismo se reći.

O ukazanjima u Roženici

Dana 24. 6. 1951. godine u nedjelju na blagdan sv. Ivana Krstitelja dogodilo se prvo ukazanje u Roženici nedaleko Zagreba. Arkanđeo Rafael ukazao se djeci koja su ostala na paši dok su stariji išli na misu. Rekao im je da će sutra doći Majka Božja. Sutradan u 10 sati ukazala im se Marija odjevena sva u crno, koja se uvijek ukazivala u zraku, rekavši im da će sutradan u 12 sati doći njezin sin Isus Krist.

Djeca su obavijestila starije te su drugi dan čekali i točno u podne dolazio je, kako su ga nazvali, svećenik u bijelom. Bio je to Gospodin Isus Krist oko kojeg je blistao sjaj. Opisali su ga kao jako lijepog, malo višeg od Marije, i iz rana su mu isijavale zrake sjaja.

Dogodio se niz ukazanja. Ukazivali su se još: Božji prorok Ilija, sv. Ivan Krstitelj, sveti Petar, arkanđeo Mihael i oko koje predstavlja Nebeskog Oca, iz kojeg se čuo glas. Svi oni prenosili su poruke Očeve, a one su bile da se moli, posebice žalosna i zlatna krunica i da se živi deset Božjih zapovjedi. Djeca su sve poruke prenosila njihovu ocu Josipu preko kojeg su sve poruke išle dalje. On je bio duhovni vođa te se brinuo o ukazanjima i kasnije bio i odgovoran.

Ubrzo su krenuli progoni, dolazila je UDBA na konjicama, mnogi su završili u zatvoru, mnoge su tukli pa čak i ubili. Živa vjera ih je održala te su se nakon dugo godina ponovo oživjela sjećanja, izgradila se kapelica Presvetog Srca Marijina i Presvetog Srca Isusova te, nedavno i predivan križni put kamo dolazi sve veći broj vjernika.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh