Aktualnosti

FRA PETAR LJUBIČIĆ

VIDEO „Nikad u povijesti nijedan fenomen ukazanja nije bio podvrgnut tolikim testiranjima – to olakšava prihvatiti ovu radosnu vijest“ Fra Petar Ljubičić kaže kako nijednom nije dobio priupitanje o istinitosti međugorskih ukazanja

međugorje

Foto: Pixabay

 

Fra Petar Ljubičić, franjevac iz Međugorja prigodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju gostovao je u emisiji Radio Marije gdje je posvjedočio i svoje osobno iskustvo svih ovih godina.

Fra Ljubičić osvrnuo se i na krizu koju prolazimo zbog korona virusa ali nju ne naziva pandemijom nego pošašću u kojoj vidi priliku da se obratimo Bogu i počnemo konačno živjeti po Njegovoj Riječi.

„Kriza je samo poziv da se obratimo. Ovo je pošast, a ne kako svi znaju reči – pandemija. Nema mjestu strahu, pojačajmo molitvu, uzmimo Sveto Pismo u ruke i ne bojmo se. Time ćemo sve nadvladati i pobijediti“, poručuje fra Petar spomenuvši se korijena svih zala koju su prethodila vremenu u kojem živimo:

„Antikršćanska vizija je sve prisutnija. Što se događa s Europom? Sve kršćanske korijene želi se iskorijeniti iz društva. Cijeli je svijet obolio od nemorala. Koliko se pobačaja vrši dnevno, godišnje? Skoro pedeset milijuna, na stotine i stotine dnevno. Ljudski život je svetinja i čemu se onda možemo nadati. Dobrome ne!“, upozorio je fra Petar na trenutnu situaciju u kojoj vidi priliku da se povratimo svi Bogu, Njegovim zapovjedima i vječnoj istini.

Nikad u povijesti nijedan fenomen ukazanja nije bio podvrgnut tako brojnim i strogim testiranjima

podaci govore da se u Međugorju svake godine događa najveći broj obraćenja na katoličku vjeru

Deseci milijuna ljudi iz svih krajeva svijeta, svih rasa i narodnosti, pohodili su to malo mjesto a osim što mnogi od njih nađu istinski duhovni mir, podaci govore da se u Međugorju svake godine događa najveći broj obraćenja na katoličku vjeru. Medicinska i znanstvena ispitivanja vidjelaca jedan su od najopipljivijih argumenata kojim se dokazuje istinitost međugorskog fenomena.

Nikad u povijesti još nijedan fenomen ukazanja nije bio podvrgnut tako brojnim i strogim testiranjima kao međugorski. Svi rezultati istraživanja pokazali su da nije riječ o prijevari. Različiti stručnjaci ustanovili su, uz pomoć najsuvremenijih uređaja, da su vidioci psihofizički savršeno zdravi i da u trenutku ekstaze doista s nekim komuniciraju, ali ne mogu reći o kakvoj je pojavi riječ. Znanost ne može prijeći tu granicu zato tu počinje vjera.

Fra Petar Ljubičić kaže: „Ako zdrava, normalna i istinoljubiva osoba kaže nama da nešto vidi doživljava što je nama skriveno i to ustrajno nama godinama ponavlja onda je red da toj osobi darujemo svoje povjerenje.

Ni jedna do sada ukazanja u povijesti nisu tako stručno ispitana i tako uspješno istražena kao međugorska onda nam to olakšava prihvatiti ovu radosnu vijest

Pratim međugorska zbivanja od samih početaka i ni jednog trenutka nisam dobio priupitanje u njihovu istinitost, odnosno njihovu autentičnost. Ni jedna do sada ukazanja u povijesti nisu tako stručno ispitana i tako uspješno istražena kao međugorska onda nam to olakšava prihvatiti ovu radosnu vijest. Znanost nikada nije bila tako sigurna da nikakav uzrok koji ona nadzire ne može biti izvor međugorskih fenomena, ona to prepušta vjeri a vjera je tu mjerodavna. Znanost je olakšala vjeri spoznaju i samu odluku, da to prihvatimo kao istinu“, objašnjava međugorski fratar povodom 40 obljetnice Gospinih ukazanja.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh