Aktualnosti

AMERIČKI VOJNI VETERAN

VIDEO Neobičan post: Tijekom korizme pit će samo pivo, po uzoru na njemačke redovnike Hall neće konzumirati nikakvu krutu hranu, već će cijelu Korizmu piti samo pivo…

Foto: Pixabay

 

Del Hall, vojni veteran iz američke savezne države Ohio, odlučio se je za neobičan korizmeni post. Naime, Hall neće konzumirati nikakvu krutu hranu, već će cijelu Korizmu piti samo pivo.

Na ovu su ga odluku inspirirali njemački redovnici, koji su takav post prakticirali još u 17. stoljeću. Razvili su posebnu vrstu tamnoga piva s visokim udjelom alkohola – „Bock“, što im je pomagalo izdržati razdoblje posta. Kasnije su osmislili hranjiviju verziju piva koje su konzumirali tijekom posnoga razdoblja, poznatog pod nazivom „Doppelbock“. Neki su ga zbog njegove hranjivosti nazvali „tekućim kruhom“.

Prema nekim pričanjima, redovnici su toliko voljeli pivo da su se zapitali je li to prikladan post. Odlučili su otići u Rim kako bi Papa probao njihov napitak. No, pivo im se na putu pokvarilo te im je, zbog odbojna okusa, Papa dopustio takav način posta.

Hall, koji se je kao vojni veteran suočio s brojni izazovima, smatra ovu ideju pomalo zastrašujućom. Znao je postiti o vodi, ali je taj post trajao četiri dana. No, odlučio je ustrajati uz liječnički nadzor.

Izvor: ChurchPOP

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh