Duhovnost

MES U DUGOM SELU

VIDEO Nediljko Jelčić: Jedne sam noći, dok je trajao rat, osjetio da bi to mogao biti kraj. Tada sam obećao Mariji da ću se obratiti ako me spasi…

VIDEO Nediljko Jelčić: Bio je rat i u jednom sam trenutku osjetio da mi se bliži kraj. Tada sam obećao Mariji da ću se obratiti ako me spasi…

Foto: Nediljko Jelčić


 

Jedan od predavača na molitveno-evangelizacijskom susretu Kristofora u Dugom selu, koji se je održao 31. ožujka, bio je Nediljko Jelčić. Nediljko je predavanje započeo svjedočanstvom o svome obraćenju:

„Prvo sam duhovno iskustvo imao sa 17 godina. Bio sam na božićnoj ispovijedi nakon koje sam osjetio mir, s mene je otišla sva težina grijeha i svega onoga što sam činio. (…) U međuvremenu sam otišao u rat, s nepunih 19 godina. Oko dvije i pol godine proveo sam na prvoj liniji. U tom razdoblju, dok je trajao rat, proučavao sam međugorske tajne (…) i ponovno sam u sebi osjetio glas koji me je pozivao na obraćenje. Ja sam to odbio jer sam tada smatrao da gubim slobodu ako krenem za Bogom. Do 30. godine nisam iskusio nikakvu Božju milost…“

Osim svjedočanstva, Nediljko je objasnio kako ući Božju prisutnost i kako moliti krunicu da naša molitva bude plodonosna.

Cijelo predavanje možete pogledati i poslušati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 40
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh