Osobni razvoj

NAUČI ODLUČIVATI

VIDEO Zašto tražimo znakove i što su znakovi od Boga, a što nisu Budimo iskreni: želimo prečace. Želimo da Bog radi težak posao i donosi velike odluke umjesto nas pa često tražimo znakove...

Foto: Unsplash

 

Što je znak od Boga, a što nije? Otac Mike Schmitz u redovitoj rubrici YouTube kanala Ascension Presents #AskAscension objašnjava upravo ovaj problem, odnosno zamku u koju upadaju mnogi kršćani koji žele da netko drugi donese odluku za njih.

Znakovi su često varljivi, i nejasni. Nisu uvijek tako dobar alat koji vam pomaže u donošenju odluke.

Bog govori jasno

Budimo iskreni: želimo prečace. Želimo da Bog radi težak posao i donosi velike odluke umjesto nas.
Vršenje Božje volje je svrha naših života, ali to ne znači da će nam otkriti točno što bismo trebali učiniti. To bi narušilo našu slobodu.

Bog govori jasno, a ne mutno. Ako vam govori da nešto učinite, neće biti sumnje da vam govori. Ova vrsta znaka, međutim, rijetka je jer, da bismo u nekom trenutku mogli biti Kristov učenik, moramo sami donijeti tešku odluku da ga slijedimo.

Postoje koraci koji mogu pomoći u ovom procesu:

1) Prikupite podatke.

2) Potražite savjet.

3) Izvažite sve mogućnosti i rizike.

4) Preuzmi odgovornost za odluku koju trebaš donijeti.

Ako slijedite te korake, odluka će biti jasna. Bog želi da koristimo svoj intelekt za donošenje odluka. Želi da budemo upravitelji vlastitog života. Odluke možemo temeljiti na činjenicama, a ne na pukim osjećajima i nejasnim znakovima.

Poslušajte što još otac Mike kaže o zamkama znakova:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh