Aktualnosti

SUSRET PREDSTAVNIKA KRŠĆANSKIH ZAJEDNICA

VIDEO PRVI PUT U POVIJESTI! Hrvatskim saborom, u slavljenju, odjekivalo ime Isus Ekumenski sastanak koji se održao u Hrvatskom saboru bio je nešto posebno. Po prvi put u povijesti Hrvatskog sabora, Gospodin se slavio pjesmom

Foto: Amorose (Facebook) 

Susret predstavnika različitih kršćanskih zajednica u Hrvatskoj održan je u Hrvatskom saboru u četvrtak 26. siječnja, izvijestio je Hrvatski sabor. Razgovaralo se, molilo i slavilo Krista. Susret su podržali vladajući, a u organizaciji su sudjelovali i članovi oporbenih stranaka. Goste su duhovno animirali Amorose, Franciska Perković i dobitnik Porina za duhovnu glazbu, Andrej Grozdanov. Osim katoličkih svećenika i laika, susretu su nazočili i protestantski pastori te parohi iz Srpske i Makedonske pravoslavne crkve.

Inicijator okupljanja i jedan od glavnih organizatora bio je zastupnik MOST-a, Marin Miletić. Na svojoj službenoj Web stranici je podijelio oduševljenje održanim:

„Susret je bio snažan, natopljen molitvom i pozitivom. Silom Duha Svetoga. Različiti u mnogo toga, okupljeni oko Isusa Krista, iz različitih zajednica i crkvi, molili smo za ljubav, poštovanje, za otvorenost i dijalog. Molili smo svi zajedno za vlast, da donosi pravedne i poštene zakone, molili smo za oporbu da radi na dobro naroda, molili smo za naše pokojne, za Hrvatski sabor i sve njegove djelatnike.

Velika želja mi je bila organizirati jedan okrugli stol, susret u dijalogu i molitvi raznih predstavnika kršćanskih crkvi. Sigurno mi je bilo lakše u organizaciji jer sam sa mnogima, da ne napišem – svima, iskreni prijatelj. S većinom gotovo dvadeset godina, pastori Grlj i Špoljarić, Ivan Špoljarić, o. Kirko Velinski iz Makedonske pravoslavne crkve, Andrej Grozdanov naš sjajni glazbenik, to su ljudi koje poznajem jako, jako dugo i s kojima sam u Rijeci organizirao godinama mnošto ekumenskih projekata”, napisao je Miletić.

Svoje oduševljenje i radost zbog trenutka nisu krili ni iz slavljeničkog tima Amorose:

Marin je na svom profilu danas podijelio i prekrasnu video sekvencu u kojoj, Saborom, odjekuju riječi: „Moj je ljubljeni od svih najljepši, pored tisuća…”. Videozapis pogledajte ispod opisa.

„Rušitelja ima toliko… previše za ovu našu malu zemlju i za naš mali narod. Hvala svima, različitima, koji su duboko svjesni istine nužnosti dijaloga i koji rade i mole i grade ljepšu Hrvatsku. Nema drugog puta osim puta ljubavi. Hvala dragom Bogu da mi je dopustio organizirati program u Hrvatskom saboru u kojem smo svjedočili ljubav i otvorenost. Pročitao sam u uvodu riječi Biblije, Knjige Mudrosti, retke koji govore o Božjem milosrđu. Jer, ničega ne bi bilo, svemir ne bi postojao sekunde kada ne bi bilo Božjeg milosrđa. Budi nam milostiv, Gospodine„, napisao je u opisu videozapisa.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh